Miletić: Uvlačenje Ladonje u slučaj je nekorektno

Miletić i Licul (izvor Ladonja)
Miletić i Licul (izvor Ladonja)

"Uvlačenje Ladonje u slučaj oko donošenja prostornog plana Općine Bale je u najmanju ruku nekorektno od strane sada već bivšeg ministra Veljka Ostojića", rekao je na konferenciji za novinare glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić, osvrnuvši se na aktualni slučaj oko zemljišta na području Bala koje je kupila Ostojićeva obitelji za 860.000 kuna nakon čega je zemljište urbanizirano i njegova je cijena skočila na oko 25 milijuna kuna.

Miletić je istaknuo da ostaje neosporna činjenica da je i prije i tijekom izrade PP Bale te prije dolaska na vlast nezavisne liste Plinija Cuccurina došlo do kupoprodaje zemljišta na više lokacija za koja je bivša IDS-ova vlast predviđala urbanizaciju te da je tvrtka Brijuni rivijera zemljište u priobalju namjeravala unijeti u temeljni kapital i kasnije izgradnjom apartmana to prodavati.

- Turistički punkt na Skvačoti je jedini novourbanizirani dio kojeg je usvojilo općinsko vijeće, i to uz suglasnost MO Golaš u kojem su većinu činili vijećnici IDS-a, ali uz smanjenje kapaciteta, veli Miletić. Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da smatra da je taj projekt kvalitetan, no nije želio dublje ulaziti u temu kupoprodaju zemljišta prije urbanizacije. Rekao je tek da ne žele suditi nikome dok se ne donese sudska odluka te da podržavaju mjerodavna tijela u rasvjetljavanju slučaja prenamjene zemljišta, ne samo u Balama, već i u drugim dijelovima Istre.

Ukoliko se utvrdi neovlašteno korištenje povjerljivih informacija ili drugih nezakonitosti koje su rezultirale imovinskom koristi, Ladonja će zahtijevati da se ostvarena korist usmjeri lokalnoj samoupravi.

Na pitanje da komentira ostavku ministra Ostojića te ostanak IDS-a u Vladi RH, Miletić je rekao da je Ostojićeva ostavka očekivana te da je odluka IDS-a samo još jedan politički manevar za ostanak u Vladi. O najavama da bi mjesto ministra turizma mogao zauzeti Ivan Jakovčić, Miletić kaže da je razlog možda taj što Jakovčić loše stoji u anketama za izbore u Europarlament.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i Mauricio Licul koji je pak predstavio mjere za unaprjeđenje turističke djelatnosti u Gradu Puli. Predložio je tako da Grad Pula u suradnji s Turističkom zajednicom osnuje trgovačko društvo koje će se pobrinuti za poboljšanje kvalitete smještaja u Puli, a pomoći će u boljem pozicioniranju i prepoznatljivosti rada privatnih iznajmljivača.

- To bi trgovačko društvo obavljalo poslove zajedničke nabave materijala od sanitarno-higijenskog do plahta, ručnika i slično. Također, zajednički bi se nabavljali uređaji i aparati koji podižu kvalitetu smještaja, a uvrstio bi se i zajednički nastup na tržištu putem zajedničke web stranice, obavljanje knjigovodstvenih poslova i tako dalje, rekao je Licul pojašnjavajući i način na koji bi se konkretno financiralo to poduzeće. Istaknuo je da bi se osnivanjem takvog poduzeća moglo zaposliti više od 50 ljudi te da mu je taj prijedlog ujedno program za gradonačelnički mandat. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter