Miletić: Ulaganje u znanje je najisplativije

Gradonačelnik je prigodno uz prvi dan škole posjetio OŠ Kaštanjer (M. ANGELINI)
Gradonačelnik je prigodno uz prvi dan škole posjetio OŠ Kaštanjer (M. ANGELINI)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicom, pročelnicom za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović obišao je u ponedjeljak Osnovnu školu Kaštanjer, u povodu prvog dana nove školske godine. Tom je prilikom obišao obnovljenu sportsku dvoranu u kojoj će školarci napokon imati sate tjelesnog odgoja. Dvorana je, podsjetimo, trebala biti otvorena još lanjske školske godine, ali je u njoj, nakon adaptacije, utvrđen cijeli niz nedostataka koji ni nakon višekratnih ispravljanja, nisu otklonjeni. S obzirom da su, kako je tada utvrđeno, nedostaci predstavljali potencijalnu opasnost, dvorana nije bila u funkciji cijelu lanjsku školsku godinu, a tjelesni odgoj održavao se tijekom zimskih mjeseci po hodnicima i učionicama.

Dvorana u funkciji nakon godinu dana

Zbog utvrđenih nedostataka Grad Pula je putem Općinskog suda pokrenuo postupak protiv izvođača radova tvrtke KL Sport Oprema d.o.o. Izrađen je nalaz i mišljenje stalnog sudskog vještaka graditeljske struke kojim je utvrđeno da izvedeni radovi nisu u skladu s ugovorom i ugovornim troškovnikom, te da su izvedeni neprofesionalno i nekvalitetno, kao i da nisu u skladu s općim i tehničkim uvjetima. Kako smo doznali jučer, spor između Grada kao investitora i izvođača radova još uvijek je na sudu.

U prigodnom obraćanju medijima gradonačelnik Boris Miletić je naveo da je Grad u škole ove godine uložio više od dva milijuna kuna. U adaptaciju dvorane OŠ Kaštanjer i svlačionica uloženo je tako 650 tisuća kuna, adaptirani su sanitarni čvorovi u OŠ Centar, rekonstruirana kotlovnica u OŠ Tone Peruško, a dio je sredstava utrošen i na opremanje škola novim namještajem i informatičkom opremom.

- Svoj djeci, a posebno prvašićima, čestitam prvi dan škole te koristim i ovu priliku da apeliram na sve sudionike u prometu da budu posebno oprezni, rekao je Miletić i pohvalio se kako Grad subvencionira i učeničke školske obroke te produženi boravak. Jer, kako je naveo, ulaganje u znanje je najisplativije, a učiti treba cijeli život.

Sve manje djece u centru grada

Nadležna pročelnica Krizmanić Marijanović navela je da se u 11 osnovnih škola ove godine upisalo više od 700 prvašića, a da je vidljivo da se svake godine broj učenike koji se upisuju opada u centru grada, a sve se više učenika upisuje u školu Vidikovac.  Ravnateljica škole Kaštanjer Nada Crnković navela je pak kako njihova škola i ove godine ima po tri odjeljenja po svim generacijama, a razredi imaju između 24 i 25 učenika.

- Ove godine učenike dočekuju dvije novosti: obnovljena dvorana te e-imenici i e-dnevnici koje uvodimo, navela je Crnković i dodala da njihovu školu ove školske godinu polazi ukupno 572 učenika. (Borka PETROVIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter