Miletić: Udović je gradski vijećnik i mora biti primjer ostalima

Sukob vlasnika i ugostitelja zbio se iza komunalne palače (D. MEMEDOVIĆ)
Sukob vlasnika i ugostitelja zbio se iza komunalne palače (D. MEMEDOVIĆ)

"S Ivanom Udovićem već sam razgovarao i on mi je rekao da će postupiti po nalozima svih nadležnih službi", rekao nam je u telefonskom razgovoru gradonačelnik Boris Miletić komentirajući ovotjedna događanja na Kapitolinskom trgu broj 6, u neposrednoj blizini komunalne palače.

Kako smo pisali, tamošnji suvlasnici ukazali su na problem koji imaju sa zakupcem poslovnog prostora, ugostiteljskog objekta Municipio Ivanom Udovićem. Riječ je i o gradskom vijećniku koji je svojevremeno obnašao predsjedničku funkciju u Mjesnom odboru Stari grad.

Kako su nam početkom tjedna ispričali suvlasnici, Udović im je zagradio dio unutarnjeg dvorišta i pretvorio ga u skladište, a zbog hrane koju drži u dvorištu, primjerice lignje odmrzava u plastičnim kantama koje su na podu, pojavili su se i ogromni štakori.

Sanitarna inspekcija nije pronašla lignje, ali je utvrdila neprimjereno pripremanje salate u dvorišnom dijelu kao i proizvode animalnog porijekla kojima je istekao rok trajanja te su naložili neškodljivo uklanjanje. I inspektor Ministarstva kulture na licu mjesta je utvrdio manje nepravilnosti, ali službeno rješenje izdat će Konzervatorski odjel.

Gradonačelnik Miletić nam je rekao da bi, prije svega, želio istaknuti da Grad Pula prilikom davanja određenog ugostiteljskog objekta u zakup ni na koji način ne može utjecati ili znati kojem će se tipu ugostiteljstva zakupac prikloniti, niti na koji će način voditi prostor.

- Mi definiramo namjenu, a ne vrstu ugostiteljskog objekta, to ovisi o poduzetničkoj inicijativi zakupnika. Ovisno o vrsti ugostiteljskog objekta, minimalne tehničke uvjete definira nadležna državna služba. Naime, minimalne tehničke uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti propisuje Služba za gospodarstvo Ureda državne uprave koja je uz sanitarnu inspekciju ovlaštena obavljati inspekcijski nadzor. Tu Grad, kao i ostale jedinice lokalne samouprave, nema ingerenciju nadzora, ustvrdio je Miletić.

Dodaje da zakupac Udović, prema njegovim saznanjima, uredno podmiruje sve obveze prema Gradu.

- Riječ je o dugogodišnjem djelatniku u ugostiteljstvu pa me tim više čudi novonastala situacija. Znam da su nadležne inspekcije, uključujući komunalne redare, bile na terenu i imam obećanje Ivana Udovića da će postupiti prema nalazu. Istina, on je i gradski vijećnik i mora služiti kao primjer svima ostalima, ustvrdio je Miletić te je za kraj istaknuo da vjeruje da je u pitanju izolirani slučaj (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter