Miletić: U novom mandatu bolnica i gradski bazen


Aktualni gradonačelnik i kandidat IDS-a za tu funkciju na predstojećim izborima Boris Miletić predstavio je večeras u pulskom Circolu svoj izborni program "Pula radi!". Predstavio ga je u osam točaka za "Pulu koja radi i brine o svakom čovjeku".

Točke se odnose na gradnju nove bolnice, poticanje zapošljavanja, nastavak izgradnje rive, dovršetak rotora u Šijani, gradnju gradskog bazena, gradnju studentskog kampusa, uređenje gradskih fasada te razvijanje kulturnih projekata.

- Briga o čovjeku i dalje je središnje mjesto našeg opredjeljenja za način upravljanja u Gradu Puli. U protekle četiri godine na tom su području obavljene pripreme potrebne za izgradnju nove Opće bolnice, u što je Grad uložio 17 milijuna kuna, provođeni su zdravstveni programi za građane kroz program dodatne zdravstvene njege i program preventivne mamografije, izdvojena su veća sredstva za socijalni program i otvoreno je prihvatilište za beskućnike.

Da bismo osigurali još bolju brigu o čovjeku, u narednom mandatnom razdoblju započinjemo s gradnjom bolnice. Proširujemo kapacitete i kvalitetu doma za umirovljenike, projektom "Pula zdravi grad" promičemo inovacije u zdravstvenoj politici na lokalnoj razini zagovarajući novi pristup javnom zdravstvu, poboljšavamo i unapređujemo skrb o našim sugrađanima, posebno osobama s posebnim potrebama, kao i građanima treće životne dobi i, zajedno s Crvenim križem, otvaramo gradsku pučku kuhinju, kazao je Miletić.

Teška ekonomska kriza najviše pogađa sugrađane bez posla pa će prioritet rada biti usmjeren prema povećavanju zaposlenosti i otvaranju radnih mjesta te pomoći nezaposlenim sugrađanima, ističe Miletić.

Miletić najavljuje mjere poput otvaranje novih radnih mjesta na projektima iz EU-fondova i zapošljavanje 200 pripravnika u javnom i privatnom sektoru.

Također, kazao je, nastavlja se sa započetim dugoročnim procesom uređenja pulske rive čime će Pula konačno imati priliku postati pravi mediteranski grad, što i zaslužuje.

- S tim ciljem uređujemo novu rivu i osiguravamo uvjete za život Pule na moru. Riva postaje nova zona života, rada i zabave. Time će se ujedno stvoriti uvjeti za razvoj turizma, izgradnju novog pomorskog putničkog terminala, razvoj ribarske infrastrukture i uređenje sportske lučice za građane Pule. Da bi se dodatno riješio problem prometnih gužvi u gradu, u tijeku je izgradnja velikog kružnog toka u Šijani, što će doprinijeti poboljšanju protočnosti i sigurnosti u prometu.

Nakon mnogo godina rasprava i obećanja, konačno započinjemo izgradnju novog gradskog bazena, rekao je uz ostalo Miletić.

Posljednja, ali ne manje važna točka Miletićevog programa odnosi se na kulturne projekte za Pulu koja živi 365 dana u godini.

- Kultura i zabava sve više postaju zaštitni znak Pule, istovremeno i jedan od pokretača gospodarske aktivnosti. Pula je danas prepoznata u Europi i svijetu kao odredište s raznovrsnim kulturnim i zabavnim manifestacijama, grad koji mnogi pobornici kulturnih i zabavnih događanja žele posjetiti - grad festivala.

U protekle četiri godine u Puli je održano 1.600 različitih kulturnih i zabavnih događaja, a filmski festival postao je najposjećeniji kulturni festival u Hrvatskoj. Isto tako, Pula je bila domaćin svjetskih festivala Outlook i Dimensions te hokeja na ledu u Areni.

U nadolazećem razdoblju kulturna ponuda dodatno će se obogaćivati umrežavanjem kulturnih institucija, nezavisne scene i pojedinaca te će se raditi na privlačenju EU-fondova za razvoj kulturne infrastrukture i programa, zaključio je Miletić. (C. B. GALIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter