Miletić: Tešku godinu zaključit ćemo pozitivno

Tradicionalni prijem za novinare u Komunalnoj palači (M. ANGELINI)
Tradicionalni prijem za novinare u Komunalnoj palači (M. ANGELINI)

U pulskoj komunalnoj palači povodom novogodišnjih blagdana organiziran je tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća. Bila je to prilika da novinari, zajedno s gradonačelnikom Borisom Miletićem, "pretresu" proteklu godinu na ležerniji način, uz zakusku i druženje.

Miletić je rekao da je u godini na izmaku bilo puno rada i puno discipline, godina je bila teška, posebno u financijskom smislu, no bez obzira na to zaključit će je s pozitivnim financijskim rezultatima.

- Možda je najljepša stvar u godini bilo otvorenje vrtića Zvjezdice, no bilo je još mnogo toga lijepog, poput obnovljenog igrališta Doma braće Ribar, otvaranja prihvatilišta za beskućnike, a uskoro ćemo riješiti i problem fekalne odvodnje u gradu kao temelj budućeg razvoja, rekao je Miletić.

Dodao je da je protekle godine startala realizacija POS-ovih stanova, ali i nastavljena plinofikacija tijekom koje je dosad postavljeno 23.777 metara plinskih cijevi. Gradonačelnik je potom  sugrađanima zahvalio na strpljenju budući da je godina bila teška i u prometnom smislu. Osvrnuo se i na početak gradnje studentskog doma i menze te na proširenje gradskog groblja. Govorio je i o dobrim rezultatima turističke sezone, kazavši da su nadmašili prošlu godinu, a potom je nabrojao sve one vrhunske manifestacije poput filmskog festivala, Outlooka, Dimensions festivala te nezaboravne utakmice hokeja na ledu u Areni koje su, kako je rekao, doprinijele da Pula zasjedne na sam vrh turističke ponude.

Spomenuo je uvođenje e-računa i uplatnica, projekta e-vrtići za što je Pula dobila niz priznanja i nagrada, istaknuvši da je možda najponosniji na visoku transparentnost rada gradske uprave.

Miletić je zatim na pitanje o početku gradnje nove pulske bolnice rekao da vjeruje da će se već u siječnju raspisati natječaj, a da će se kamen temeljac postaviti u ljeto iduće godine, no da ipak puno toga ovisi o Vladi RH. Najviše žali, rekao je, što vojni objekti u Puli još nisu stavljeni u funkciju, no nada se da će se i to dogoditi. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter