Miletić: Središnji dio rive pretvoriti u šetalište

Centralni dio rive trebalo bi zatvoriti za promet, smatra gradonačelnik (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Centralni dio rive trebalo bi zatvoriti za promet, smatra gradonačelnik (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

- Intenzivno razmišljamo da uz izgradnju obalnog kolektora duž rive uredimo njen veliki dio do samog ostvarenja projekta kompletnog uređenja rive za što su u izradi prostorni planovi. Izgradnja obalnog kolektora pokazala je da je riva u jako lošem stanju i razmišljamo da je, od ulaza "Uljanik otok" do bivših semafora na rivi zatvorimo za promet i pretvorimo u šetalište, pogotovo što više neće biti smrada s rive. Pritom bi bilo omogućeno prometovanje Flaciusovom ulicom do rive, a na drugoj strani u Ulicu Svetog Ivana. Naravno, prije te realizacije provest ćemo javnu raspravu, rekao je gradonačelnik Boris Miletić na današnjem druženju s novinarima u kojem se osvrnuo na nekoliko važnih gradskih tema.

Miletić je istaknuo da se kolosijek na rivi neće ukloniti, pogotovo zbog mogućnosti realizacije ideje o uspostavi turističkog tramvaja koji bi povezivao obalu od Muzila do Štinjana. O uređenju ili novom popločavanju Kandlerove ulice Miletić je rekao:

- Za novo popločavanje Kandlerove uvjet je postavljanje specifičnog kamena koji je, pokazalo se na Portarati, porozan pa zimi uslijed vode i vlage dolazi do njegovog smrzavanja i pucanja. Stoga Kandlerovu ulicu, gdje ima dosta gradskih prostora, namjeravamo prije svega urediti kao ulicu s umjetno-kulturnim štihom i kvalitetnim programima brojnih kulturnjaka koje bi smjestili u te prostore, kazao je Miletić.

Pulski gradonačelnik zahvalio je građanima na samosvijesti i smanjenju potrošnje vode iako je, naglasio je, situacija u vodoopskrbi i dalje kritična.

- Apeliram da građani i dalje racionalno troše vodu jer novih padalina nema na vidiku. Na snazi je još uvijek prvi stupanj redukcije, najveću štetu trpe poljoprivrednici i vidjet će se kolika je ona za pulsko područje. Na žalost, prema informacijama koje pristižu iz Vlade, financijska pomoć za štete neće biti dostatna, ustvrdio je Boris Miletić. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter