Miletić s novinarima o gradskim projektima

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Gradonačelnik Boris Miletić danas se družio s novinarima te je govorio o gradskim projektima i pojedinim prijedlozima o kojima će uskoro odluku donijeti Gradsko vijeće. Tako je još jednom podsjetio na izgradnju kružnog toka na ulazu u grad zahvalivši se Puljanima na strpljenju i razumijevanju, kao i na izgradnju obalnog kolektora na rivi, koja je pri kraju.

Podsjetio je gradonačelnik na nedavnu promociju Pule u svjetskim medijima, što je značajno uoči brojnih turističkih sajmova.

- Od sredine veljače uveli smo mogućnost obavještavanja građana o radovima putem SMS poruka. Tako će moći biti pravovremeno obaviješteni o radovima, rekao je gradonačelnik te se osvrnuo i na uređenje dva gradska parka, Titovog na rivi te Mornaričkog, gdje se trenutno postavlja fontana, a obnova biljnog fonda trebala bi biti gotova za Dan planeta Zemlje, 22. travnja.

Najavio je da će se posljednja sjednica Gradskog vijeća u aktualnom sazivu održati za 15-ak dana, a izvršna tijela Grada raspustit će se od 30 do 60 dana prije lokalnih izbora, koji su zakazani za 19. svibnja.

Na sjednici Vijeća naći će se prijedlog ovogodišnjih laureata gradskih nagrada, kao i prijedlog Strategije gospodarskog razvoja Pule, koji je izradio znanstveno-istraživački tim Sveučilišta Jurja Dobrile, u kojoj se ističe projekt korištenja dijela bivšeg vojnog aerodroma za potrebe velikog poslovnog subjekta, ideja stara već deset godina.

Gradonačelnik je komentirao i smjenu SDP-ove gradske vijećnice Ornele Grujić-Cukon na mjestu voditeljice financijskog upravljanja i kontrole u Općoj bolnici Pula.

- Raspitao sam se o čemu se radi. Iskreno, ne bih to tako učinio, odabran je loš tajming. Ispalo je nespretno, iako je ravnatelj rekao da to nema veze sa sjednicom Vijeća i da se ne radi o političkim motivima već o reorganizaciji. Općenito, sve se politizira jer je preostalo 70-ak dana do lokalnih izbora. Ravnatelj je odluku donio autonomno, a osobno smatram da kada je riječ o zaposlenicima javnih službi, isključivi kriterij treba biti stručnost, rekao je Miletić.  (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter