Miletić: Realizirana obećanja jamče razvoj Pule


Boris Miletić, kandidat za gradonačelnika koalicije IDS-HNS-Zeleni-BDSH, sa zamjenicima Elenom Puh-Belci i Fabiziom Radinom danas je na pulskoj rivi predstavio svoj program kojim namjerava i naredne četiri godine upravljati Pulom.

- Veseli što se nakon 14 mjeseci nazire kraj velikog projekta za Pulu. U odnosu na druge kandidate iza nas su osim riječi i konkretni rezultati. Ono što sam obećao prije četiri godine to je i realizirano i vjerujem da će građani prepoznati konkretne rezultate i realizacije projekata, što jamči kontinuitet upravljanja i razvoja Pule, rekao je Miletić.

Podsjetio je da je prije četiri godine obećao, i ostvario, izgradnju jedne škole na Velom Vrhu, vrtića na Velom Vrhu i u Šijani, stadiona, a izgrađeno je i gotovo 90 posto kanalizacijskog sustava grada te plinoficirano 75 posto grada, dok je izgrađena i nova pulska obilaznica Peličeti - Pomer te prvi kilometar proširene pulske obilaznice.

Napomenuo je da su navedeni realizirani projekti jamstvo da će i obećanja u ovoj predizbornoj utrci ispuniti kroz program od osam točaka jer ako je to uspio u periodu krize, onda će isto učiniti i u budućnosti.

- No, nismo se bavili samo izgradnjom, već smo se, a nastavit ćemo i ubuduće, skrbili o najpotrebitijima, školstvu i djeci. Kriza je smanjila rashode u proračunu, ali mi smo izdavanja za socijalnu skrb povećali. Svi ovi rezultati jamstvo su za birače koje pozivam da na izbore izađu u što većem broju, istaknuo je Miletić.

Radin je naglasio da u prethodnom razdoblju, unatoč velikim investicijama, nisu zaboravili obične građane, pogotovo u kontekstu socijale, pružajući efikasnu pomoć onima kojima je potrebno. Spomenuo je pritom jučerašnje otvaranje pučke kuhinje te prije dvije godine otvoreno sklonište za beskućnike.

Također, rekao je Radin, nismo zaboravili ni pripadnike nacionalnih manjina koji čine gotovo četvrtinu stanovništva u Puli jer smo imali uvažavanje i partnerski odnos prema svima i poticali suživot na djelu.

Puh-Belci je, pak, naglasila da su u prethodnom mandatu promovirali Pulu u Hrvatskoj kroz nekoliko projekata kojima su pružili i bili istinski servis građana. Pogotovo roditeljima jer su svjesni potrebe za većom komunikacijom, što namjeravaju dodatno poboljšati u novom mandatu. Prije svega promoviranjem bolje percepcije roditelja, ali i same djece, u projektima koji su im namijenjeni. (G. ROJNIĆ, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter