Miletić: Pula je izuzetno socijalno osjetljiva

Boris Miletić (M. ANGELINI)
Boris Miletić (M. ANGELINI)

Tradicionalno druženje s novinarima Caffe sa sindacom na kojem se neformalno pretresaju aktualne gradske teme održano je danas u komunalnoj palači. Gradonačelnik Boris Miletić tom se prilikom osvrnuo na cijelu proteklu godinu, poželjevši svima bolju i uspješniju iduću, 2014.

Od događaja koji su obilježili godinu na izmaku, Miletić je izdvojio niz projekata poput uređenja gradskog groblja, donošenja gospodarske strategije za koju je, kako je rekao, postignut konsenzus na zavidnoj razini među ostalim političkim strankama, što smatra vrlo dobrim. U svibnju je, nastavio je, otvorena pučka kuhinja što je, rekao je, potvrda da Pula ima i imat će visoku socijalnu osjetljivost.

Podsjetio je također da je ove godine obnovljena pulska tržnica, da je na kupalištu Mornar postavljen ponton na veliku radost plivača. Osvrnuo se potom na otvaranje rive za promet i povremenih rasprava o jednosmjernom prometu. Rekao je da je zapravo pravo pitanje kakvu Pulu želimo u budućnosti, je li to grad koji želi živjeti uz more, za što smatra da želi velika većina građana.

Osvrnuo se zatim i na ulazak Hrvatske u EU te filmski festival koji je ove godine oborio sve rekorde, isto kao i turistička sezona.

Spominjući konačni završetak kružnog toka u Šijani, Miletić je rekao da će upravo ovih dana krenuti natječaj za njegovo uređenje jer se ipak radi o ulazu u grad.

Istaknuo je potom skori završetak gradnje kanala Pragrande Dolinka koji će zasigurno smanjiti pritisak i rizik od plavljenja nekih dijelova grada u vrijeme jakih kiša, a ponosan je i na zgotovljeno rješenje uređenja Trga kralja Tomislava. Potom je taksativno naveo ostale događaje koji su obilježili godinu, od formiranja Humanitarne mreže pa do donošenja proračuna za idući godinu za koji smatra da je razvojni i socijalno osjetljiv.

Također, prisjetio se i na niz nagrada i priznanja koje je Pula dobila tijekom proteklih mjeseci, od priznanja za transparentnost, komunikaciju te e-servise za građane. Nakon caffea održan je i tradicionalni prijem u povodu novogodišnjih blagdana za novinare i predstavnike medijskih kuća. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter