Miletić: Pula je grad velikih turističkih potencijala

Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)
Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)

Pula u prvih šest mjeseci ove godine bilježi čak 21 posto više dolazaka turista koji su ostvarili 19 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, u brojkama to iznosi 85,8 tisuća dolazaka i 344,6 tisuća noćenja.

Ocjenivši ovaj visoki porast kao rezultat velikih investicija u podizanju turističke kvalitete, pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je danas zadovoljstvo tim rezultatima ustvrdivši kako oni govore u prilog činjenici da je Pula grad velikih turističkih potencijala.

"Danas se nalazimo na prekretnici na kojoj se iz industrijskog grada snažnije okrećemo turizmu i postajemo prepoznatljiva turistička destinacija. Stoga je naša namjera najveći dio bivših vojnih zona uključiti u turistički proizvod", kazao je za Hinu gradonačelnik Miletić.

Dodao je kako se Pula zahvaljujući brojnim festivalima i drugim manifestacijama opredijelila za turizam koji je, kako je rekao, temeljen na raznolikom i kvalitetnom sadržaju koji privlači goste jer nudi zabavu tijekom cijelog vremena boravka, pri čemu sunce i more čine samo jedan, ali nipošto ne i jedini razlog za dolazak.

Po njegovim riječima, Pula je prvi grad u Hrvatskoj po broju festivalskih sadržaja, s više od tisuću manifestacija godišnje, premda, napominje, "takav rezultat nije došao preko noći i turizam nam se na ovim prostorima nije dogodio".

"Već godinama svi u Puli zajednički rade na obogaćenju turističke ponude, od privatnih tvrtki preko kulturne scene pa sve do gradske uprave. Dovoljno je spomenuti posljednji primjer Svjetlećih divova, kao ideju koja je realizirana u roku od svega nekoliko mjeseci otkako je projekt predstavljen Turističkoj zajednici Pule, a rezultirala je iznimno pozitivnim imidžem za grad i novom turističkom atrakcijom", naglasio je Miletić. Spomenuo je pritom i projekt hokeja na ledu u Areni te festivale Outlook i Dimensions zahvaljujćima kojima se slike iz Pule šire po svijetu.

Dodao je kako su primjerice posjetitelji Outlooka lani potrošili više od 50 milijuna kuna za samo nekoliko dana boravka u Puli, dok se ove godine očekuje još bolji rezultat pa sve ukazuje da će i ovogodišnja turistička sezona za Pulu biti rekordna.

"Volimo reći kako je Pula 'arena dobrih festivala', i to je doista tako. Pula je grad prebogate kulturne i povijesne baštine, koju imamo dužnost zaštititi i očuvati za generacije koje dolaze, ali koju stavljamo u funkciju. Kao gradska uprava, strateški smo se opredijelili za kvalitetne manifestacije koje stvaraju dodanu vrijednost i rezultati nam daju za pravo vjerovati da smo na dobrom putu", zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter