Miletić primio veleposlanika Južnoafričke Republike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači veleposlanika Južnoafričke Republike Johanna Marxa. Pulski gradonačelnik upoznao je ambasadora u kratkim crtama s bogatom poviješću grada te istaknuo da je Pula nekada bila vojno-industrijski  grad, a kakoje danas više usmjerena na područje turizma. "Pula je sada na raskrižju", rekao je Miletić te nadodao da se grad suočio s izazovom prenamjene vojnih dijelova grada u civilne svrhe.

-Hrvatska  mi se doista dopada i veliko mi je zadovoljstvo što boravim u Puli, kazao je ambasador Marx te otkrio da mu je želja bolja povezanost Južne Afrike s Pulom i Istrom, kao i uspostava suradnje i prijateljskih odnosa.

Na sastanku su razgovarali i o budućim projektima u gradu,  poput izgradnje nove bolnice, sveučilišnog kampusa te putničkog terminala za kruzere. Dotaknuli su se i teme članstva u Europskoj uniji, a Miletić je istaknuo kako je pred nama mogućnost korištenja Europskih fondova, a veliko tržište koje se pred nama otvorilo predstavlja veliki izazov, ali i prednost za naše poduzetnike. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter