Miletic primio hrvatsku i cešku delegaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu otvaranja stadiona u srijedu i medunarodne prijateljske utakmice gradonacelnik Boris Miletic uprilicio je u utorak navecer prijem za delegacije hrvatskog i ceškog saveza te talijanske suce, odnosno predstavnike Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Istaknuvši da je zadovoljstvo ugostiti ovakav dogadaj, Miletic je zahvalio predstavnicima saveza što su uvelicali otvaranje stadiona.

"Ulaznice za dogadaj planule su u trenu, da smo izgradili veci stadion, bilo bi identicno. Našim gostima želim da se ugodno osjecaju u Puli, a siguran sam da ce atmosfera na utakmici biti velicanstvena, da ce pobijediti fair-play i sport", istaknuo je gradonacelnik.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Markovic izrazio je zadovoljstvo što reprezentacija igra u predivnom gradu koji se može podiciti prekrasnim stadionom te želju da slicni objekti niknu u cijeloj Hrvatskoj i tako pridonesu razvoju nogometa.

Podsjetio je na igru protiv Ceha u vrijeme Svjetskog prvenstva u Cileu kada je s reprezentacijom bivše države doživio poraz te se našalio da je 40-ak godina cekao priliku za revanš. "Vjerujem u predivan ugodaj na stadionu i zahvaljujem Gradu Puli što je izgradio ovakvu ljepotu", rekao je Markovic.

Dalibor Kucera, dopredsjednik Ceškog nogometnog saveza, istaknuo je u svojim izjavama ljepotu Pule te dodao da ga raduje što nogomet spaja povijesno bliske narode.

"Pocašceni smo što smo pozvani otvoriti novi pulski stadion, a utakmica je dobra provjera za obje reprezentacije pred nadolazece ispite u kvalifikacijama", zakljucio je Kucera te Mileticu poklonio dres ceške reprezentacije.

Gradonacelnik je, pak, gostima darovao monografiju "Nogomet u Puli" i istarske gastronomske proizvode.


Podijeli: Facebook Twiter