Miletic primio dobitnike nagrade Status

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic u utorak je u gradskoj palaci primio dobitnike nagrade Status, koju je Hrvatska glazbena unija prije mjesec i pol dana dodijelila najboljim hrvatskim instrumentalistima, clanovima ove udruge.

Prijemu su prisustvovali Davor Lorkovic, dobitnik nagrade za sveukupni doprinos jazz glazbi u povodu 75. godine života, Franko Krajcar, koji je osvojio Status u kategoriji tradicijskih i ostalih glazbala, za mih i roženice, dok je Radio Pula nagraden posebnim priznanjem u povodu 50 godina djelovanja i sveukupnog doprinosa hrvatskoj glazbi. U ime ovog radija u gradsku palacu je došla glavna urednica Tatjana Kaštelan. Uz njih, od pulskih glazbenih umjetnika nagradu je primio i jazz trubac Branko Sterpin.

Pulski je gradonacelnik rekao da mu je drago da je toliko nagrada Status otišlo u Pulu i izrazio zadovoljstvo da imamo tako bogatu glazbenu scenu. Dobitnici nagrade su mu u to ime zahvalili na prijemu. Prijemu su prisustvovali i procelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erika Lukšic, zatim predsjednik HGU-a Istarske županije Bruno Krajcar, koji je takoder bio nominiran za ovu nagradu, te tajnica županijskog HGU-a Nataša Petric Tasha.


Podijeli: Facebook Twiter