Miletic predstavio natjecajne radove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu završetka javnog natjecaja za idejno arhitektonsko rješenje uredenja pulske rive na Rijeckom (Carinskom) gatu gradonacelnik Boris Miletic održao je konferenciju za novinare prezentiravši prva tri nagradena rada. Najboljim idejnim rješenjem proglašen je rad Studija BF Zorana Boševskog i Borisa Fiolica, drugoodabrani rad djelo je Studija 3LHD Tatjane Grozdanic Begovic, a treceodabrani je rad De Architekten Cie Branimira Medica i Pere Puljiza.

- Dobili smo idejno rješenje izgleda nove Pule na natjecaju na kojem je bio velik odaziv arhitekata koji su ponudili zanimljiva rješenja o buducnosti rive s kojom ce Pula iznova živjeti na moru. Povjerenstvo, koje sam vec oformio, ove ideje provest ce u djela, a Lucka uprava vec radi na uredenju dijela rive. Ovaj projekt u doslovnom smislu oznacava povratak Pule moru. Naš je zaljev desetljecima bio u službi vojske i, što je dobro, industrije. No, nakon toliko godina vojne vlasti danas možemo promišljati kako cemo ga urediti i povecati kvalitetu života gradanima, rekao je gradonacelnik Miletic.

Studio BF osmislio je šetnicu od brodogradilišta do Vallelunge, oživljavanje putnickog terminala te niz sadržaja duž obale Ulice 119. brigade na pontonskim objektima, medu kojima bi se protezali ugostiteljski, kulturni i sportski sadržaji, dok bi se Mandrac preuredio za vezove, a sa suprotne strane prometnice uredio bi se željeznicki kolodvor. Radove bi izvodila lokalna poduzeca i koristili se njihovi materijali, a okrugli stol s prezentacijom odabranog rješenja Grad Pula organizirat ce se u cetvrtak, 29. rujna.

- U rješenju je osmišljen povratak društvenog života u Pulski zaljev, poput pravog mediteranskog grada. Nudi se niz sadržaja, od zabave do ugostiteljstva i šetnice, i sada nam slijedi rješenje ubaciti u prostornoplansku dokumentaciju podrucja, zakljucio je gradonacelnik. (G. ROJNIC)

Grad inicira "razdvajanje" Rijeckog gata
- Grad je preuzeo inicijativu da se Rijecki (Carinski) gat djelomicno odvoji od sadašnjeg režima uporabe. Namjera nam je da ne bude cijeli u dosadašnjem režimu carinskog prijelaza, vec da se polovica gata koristi slobodno za sve gradane, najavio je gradonacelnik.


Podijeli: Facebook Twiter