Miletic pozvao Puležane da se žale na kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic ocitao je prometnoj policiji bukvicu, a povod takvoj reakciji i današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare je nedavna akcija pulske prometne policije koja je kažnjavala vlasnike vozila, prije svega za nepropisno parkiranje na rubnim dijelovima grada.

Iako je Grad bio upoznat s ovom akcijom policije, Miletic kaže da nitko nije ocekivao da ce policija lijepiti kazne na automobile primjerice na Verudi Porat, na Kaštanjeru, Stoji i slicnim lokacijama izvan užeg centra grada.

- Ovo je krajnje neprimjereno i to bi trebalo zaustaviti! Dobio sam brojne pritužbe gradana, bilo mailom, direktno i indirektno, koje se odnose na kažnjavanje gradana izvan užeg centra grada. U toj akciji Grad Pula nije sudjelovao. Znamo da je prošli tjedan policija imala svoju akciju, medutim ne pamtim kada se dogodilo da je policija kažnjavala vozace za nepropisno parkiranje u rubnim dijelovima grada, rekao je Miletic.

- Smatram da ovakve akcije nemaju smisla i apeliram prema policiji da preispita postupanje prometne policije i razmotri kazne koje je izdala te gradane da iskoriste svoje pravo na prigovore. Nadam se da ce policija iskoristiti mogucnost da kazne koje je izdala preoblikuje u mjere upozorenja, kazao je Miletic koji je zbog ovog problema razgovarao i s nacelnikom Policijske uprave Istarske, ali i resornim ministrom Rankom Ostojicem.

Naglasio je da bi policija ubuduce u ovakvim i slicnim akcijama trebala više suradivati s Gradom te da nema ništa protiv uspostavljanja reda u prometu, ali da kažnjavanje vozaca u niskofrekventnim pulskim prometnicama ispred njihovih obiteljskih kuca, gdje takvi automobili ne zakrcuju i zaustavljaju promet, nije ucinkovito.

- Nemam ništa protiv toga da se uspostavlja red u samom centru grada, i smatram da bi trebalo stvoriti više reda, iako bi i tu trebala postojati veca fleksibilnost policije kada je, primjerice, u pitanju zaustavljanje vozaca ujutro ispred vrtica u centru grada kada roditelji ostavljaju Djecu. Naravno da se nitko nece žaliti kada se kazni nekoga tko je zbog nepropisnog parkiranja zaustavio i onemogucio promet ili kada se netko parkirao na mjesto koje je rezervirano za invalidne osobe. Takoder, buduci da se bliži ljetna turisticka sezona, ocekujemo od policije, tim više zbog radova koje imamo u našem gradu, da pomogne vozacima u prometu, zakljucio je Miletic. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter