Miletić: Ponovno kopanje na Punti o trošku Herculanee

Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)
Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)

Na "Kavi s gradonačelnikom" koja se za predstavnike medija održava jednom mjesečno da bi novinari dobili priliku i osobno upitati prvog čovjeka Grada Pule sve što ih zanima, gradonačelnik Boris Miletić ukratko je rezimirao sve što se u Puli dogodilo od zadnjega druženja.

Govoreći o izgradnji kružnog toka u Šijani naveo je da je došlo do određenih poteškoća koje su, prije svega, vezane uz nepovoljne vremenske prilike no kako su se radovi od proteklog tjedna intenzivirali.

Zahvalivši se sugrađanima na strpljenju kojeg imaju zbog poteškoća u prometu, naglasio je da su radovi oko izgradnje u potpunosti u ingerenciji Hrvatskih cesta te da je riječ o državnoj investiciji koju Grad dakako svesrdno podupire.

Osvrnuo se i na uklanjanje previsokih ležećih policajaca na šetalištu Lungomare na kojem su postavljene niže prepreke i to prvenstveno stoga da bi onuda mogao prometovati novi turistički autobus koji će povezivati stari grad s popularnim šetalištem i turističkim kompleksima.

Miletić se dotaknuo i rekonstrukcije zelene tržnice uz riječi da su u tijeku radovi na postavljanju 32 nova štanda.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto se opet kopa na kružnom toku, odnosno Punti, a bilo je rečeno da se radi tek od sanaciji ulegnuća, Miletić odgovorio da je Pula, poput ostalih gradova, obveznik javne nabave i na natječaju je, nažalost, moralo biti odabrano ono poduzeće koje je ponudilo najnižu cijenu radova.

- Sada je očito kako su neki išli s dampinškim cijenama. Poduzeće je u međuvremenu propalo i ono ne može provesti sanaciju, stoga je radove preuzela na sebe Heculanea. Koliko sam upoznat, ovo što se trenutno kopa zadnji su radovi na kružnom toku, a išlo se u dijelovima da se ne bi nepotrebno stopirao promet, rekao je Miletić te na pitanje o plaćanju odgovorio da se radovi sada obavljaju na trošak Herculanee, a kako se još ne zna koliko će oni koštati dok ne završe.

Podsjetio je da će se novac utrošen na nužnu sanaciju pokušati vratiti putem sudske tužbe koja je u tijeku, a kako dio novca na račun tvrtke koja je obavljala radove Herculanee nije niti uplatila, s obzirom na stanje izvedenih radova. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter