Miletic podnosi 7 amandmana na proracun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnik IDS-a Boris Miletic podnijet ce Hrvatskom saboru, doznaje se u Klubu IDS-a, sedam amandmana na državni proracun za 2010. uoci njegova izglasavanja, koje ce se održati najvjerojatnije sljedece srijede.

Prvi amandman odnosi se na financiranje studentskog kampusa Sveucilišta u Puli te je težak osam milijuna kuna. Zastupnik traži da se isti iznos uzme Sigurnosno-obavještajnoj agenciji te daje sljedece obrazloženje: "Standard studentske prehrane, smještaja studenata i opcenito studentskih uvjeta pri Sveucilištu u Puli niži je nego kod ostalih sveucilišta u Hrvatskoj. Nakon osnivanja Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli smatram da je prioritetna izgradnja sveucilišnog kampusa da bi studenti imali povoljnije i kvalitetnije uvjete studiranja".

Predlaže i izgradnju novog doma za starije i nemocne osobe. Iz proracuna za sljedecu godinu traži milijun kuna za projektnu dokumentaciju i pripremu izgradnje, koje bi trebalo uzeti Ministarstvu obrane. Iz istog izvora, MORH-a, trebalo bi se, predlaže Miletic, prebaciti cetiri i pol milijuna kuna za opremanje pulske Hitne pomoci. "Predlaže se financiranje uredenja Hitne službe Opce bolnice Pula zbog neadekvatnih uvjeta rada te zastarjelosti objekta i opreme", istice.

Za Opcu bolnicu Pula Miletic traži još 11 milijuna i 70 tisuca kuna za troškove projektiranja. "Za dovršetak projektne dokumentacije i izradu izvedbene projektne dokumentacije za izgradnju nove Opce bolnice u Puli Istarska županija vec je u proracunu za 2010. osigurala dio sredstava", naglašava.

Takoder traži da Vlada prihvati njegov amandman za osiguravanje 20 milijuna kuna za dovršetak osnovne škole Veli Vrh, stradale u požaru. Isti iznos trebalo bi osigurati za izgradnju pulske obilaznice s cetiri prometne trake. Za sanaciju lukobrana u luci traži pet milijuna kuna iz državnog proracuna. Predlaže da se sva ta sredstva prebace iz stavki namijenjenih Ministarstvu obrane.

Valja naglasiti da je Vlada u skoro svim dosadašnjim slucajevima odbijala amandmane na državni proracun, tako da ce biti senzacionalno prihvati li se nešto od pulskih amandmana koje ce podnijeti zastupnik IDS-a i gradonacelnik Pule Boris Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter