Miletić: Ovo nije kraj ujedinjene Europe

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Ovo je tužan dan za Europu. Pred Europskom unijom je izazovno razdoblje u kojem će se ona morati prilagoditi novoj situaciji. Čvrsto sam uvjeren da izlazak Ujedinjenog kraljevstva iz Europske unije ne znači kraj ujedinjene Europe, ali Europska unija iz ovoga mora izvući neke pouke – mora postati brža, učinkovitija, manje birokratska te puno osjetljivija na različitosti koje u nju donosi 27 zemalja članica.

Kao i uvijek, treba poštivati volju građana te činjenicu da je Ujedinjeno kraljevstvo odlučilo ići svojim putem. Međutim, britanski referendum poslao je jasnu poruku da građani moraju biti oprezni kad glasaju za popularne, ali radikalne ideje čije su posljedice neizvjesne.

Na žalost, već danas smo mogli vidjeti kako se dio kampanje koju su provodile populistički zagovornici izlaska iz Europske unije temeljio na neistinitim informacijama. Međutim, povratka nema, a pred Britanijom i cijelom Europom je razdoblje velike neizvjesnosti.

U nesigurnom svijetu u kojem živimo stabilnost je jedna od temeljnih društvenih vrijednosti. Europska unija garant je stabilnosti i za nas europsko zajedništvo nema alternative. U tom smislu IDS želi izraziti potporu prijateljskoj Škotskoj u njezinom nastojanju da ostane dio Europske unije, izjavio je Boris Miletić

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter