Miletić oštro osudio šovinističke izjave  Brkića

Lewis Hamilton (Reuters)
Lewis Hamilton (Reuters)

Najoštrije osuđujem šovinističke izjave zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji smatra da pravo odlučivanja u Republici Hrvatskoj pripada isključivo većinskom narodu! Takve su izjave daleko ispod civilizacijskih i demokratskih standarda uljuđene i moderne zemlje kakva bi Hrvatska, nadam se, htjela biti, izjavio je danas u svom priopćenju Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

U svim demokratskim zemljama Europe, pravo na odlučivanje imaju svi građani - dakle svi građani Republike Hrvatske - bez obzira na njihovu nacionalnost.

Prema službenim podacima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, u RH živi preko 320 tisuća građana koji nisu hrvatske nacionalnoati. Kao i u svim razvijenijim dijelovima Europe, i mi u Istri vjerujemo da je različitost pravo bogatstvo.

S ponosom ističem da u Istri svakodnevno živimo to bogatstvo te da svi skupa jamčimo da će se te vrijednosti nastaviti beskompromisno čuvati i njegovati, rekao je Miletić.

Na kraju je pozvao Milijana Brkića da dođe na proslavu Dana Europe u Pulu, koji se obilježava 4. festivalom multikulturalnosti te da se sam uvjeri u ljepotu različitosti! 


Podijeli: Facebook Twiter