Miletić: O Puli će se odlučivati u Puli

Boris Miletić i kandidati koalicije za Vijeće (M. ANGELINI)
Boris Miletić i kandidati koalicije za Vijeće (M. ANGELINI)

Lista kandidata za Gradsko vijeće koalicije IDS-HNS-Zeleni Hr-BSDH, koju podržavaju istarski umirovljenici i sindikat umirovljenika te mnoge nacionalne manjine, predstavila se građanima u Circolu gdje je nositelj liste Boris Miletić iznio program, a podržat ih je došao predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Koalicija koju predvodi IDS od birača traži još jedan mandat na vlasti jer su, kako je rekao Miletić, ispunili sve obećano prije četiri godine.

- Obećali smo, i ispunili, školu, dva vrtića, stadion, dvije dvorane, 90 posto kanalizacije, 75 posto plinofikacije Pule. Sve su to konkretni i mjerljivi rezultati krizi unatoč. Uz sve to, jedan smo od najinformatiziranijih gradova, neovisne udruge rekle su među najtransparentnijima, a Ministarstvo financija svrstalo nas je među najštedljivije gradske uprave u Hrvatskoj. Možda je moglo i bolje, ali poštenije nije moglo i svakom našem sugrađaninu mogu pogledati u oči.

I stoga smo sigurni u nedjeljnu pobjedu jer će nas politički Zagreb štovati onoliko koliko se držimo zajedno i kada uvidi da nas ne može podijeliti. O Puli će se odlučivati u Puli, a ne na nekom zagrebačkom trgu, rekao je Miletić.

Miletić je za govornicu pozvao sve kandidate s liste na kojoj se nalaze: Elena Gattoni-Stepanov, Alen Damijanić, Marko Martinčić, Diana Kukić Dasko, Gordana Ferenčić, Ardemio Zimolo, Robert Cvek, Bruna Jovanović, Viktor Lazarić, Jadranka Černjul, Redžep Raimović, Gordana Peteršić, Luka Blagović, Miloš Bajić, Nadija Benčić, Jasmina Simović Medica, Armin Grabar, Irena Peruško-Skoko, Ivan Mihovilović, Neta Žiković, Emina Kaltak, Samanta Stell, Silva Poropat i Valter Boljunčić.

- Učinili smo sve da se izgradi bolnica, ali netko se zbog izbora igra zdravljem građana i zato će Zagreb uvažiti jedino našu uvjerljivu pobjedu. U narednom mandatu izgradit ćemo zatvoreni bazen, studentski kampus, pojačat izdvajanja za uređenje fasada i uredit Trg kralja Tomislava, dok nam je cilj da Pula postane prijestolnica europske kulture 2020. godine. Naša lista je lista mladenačke energije i iskustva, čine je mladost, srčanost, stručnost, hrabrost i znanje, zaključio je nositelj liste. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter