Miletić: O Istri će se i dalje odlučivati u Istri

Tulio Demetlika, Valter Flego i Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Tulio Demetlika, Valter Flego i Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

- Hvala svim sugrađanima koji su jučer izašli na izbore i koji su još jedanput u velikoj mjeri ukazali povjerenje IDS-u i meni kao kandidatu za gradonačelnika Pule, izjavio je potpredsjednik IDS-a Boris Miletić na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je sudjelovao IDS-ov kandidat za župana Valter Flego te kandidat za gradonačelnika Labina Tulio Demetlika.

- Upravo nam je taj rezultat omogućio da imamo stabilnu većinu u Gradskom vijeću, odnosno 14 vijećnika od ukupnih 25. Za Grad Pulu to znači stabilnost u idućem mandatu i realizaciju programa koji smo ponudili građanima na ovim izborima, ali i nastavak izuzetno dobre suradnje najvećeg istarskog grada i Istarske županije.

Ovi izbori su pokazali da kampanja traje ipak četiri godine, a realizirani, konkretni, opipljivi i mjerljivi projekti u Puli su svakako olakšali izbor građanima. Apeliram nadležne u svim ministarstvima da više ne otežu s početkom izgradnje nove bolnice jer je neprihvatljivo da je potrebno 18 mjeseci za izdavanje najobičnijeg jamstva. Nitko nema pravo poigravati se sa zdravljem građana, posebice ne zbog lokalnih izbora.

Građani Pule su na ovim izborima jasno rekli da žele da se o Puli odlučuje na pulskom Forumu, a ne na nekom drugom zagrebačkom trgu. Zadovoljan sam što je IDS tijekom kampanje građanima nudio konkretne programe te se nije bavio, za razliku od drugih političkih opcija, drugim protukandidatima, rekao je Miletić koji je pozvao sve građane da za 14 dana ponovno izađu na izbore i da potvrde odluku koju su donijeli u nedjelju.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima jučerašnjih izbora ujedno zahvalivši građanima koji su iskazali povjerenje listi za Županijsku skupštinu te njemu kao kandidatu.

- Izuzetno sam sretan jer rezultati pokazuju da se rad isplati i da građani žele mlade, obrazovane, neopterećene i stručne osobe na čelu Županije. Građani su prepoznali kvalitetu našeg programa i konkretne mjere koji on donosi. Većina vijećnika u Skupštini Istarske županije jamčit će kvalitetan rad kojemu se već sada radujem.

U iduća 2 tjedna nastavit ću s predstavljanjem svojeg programa "Platforma 7x7 - Za Istru koja radi" i s razgovorima sa sugrađanima. Nadam se da će se Ministarstvo uprave suzdržati daljnjeg uplitanja u izborni proces. Na par koraka smo do ulaska u EU i na tom smo putu izgradili određene europske standarde za koje se nadam da će se poštivati. Nakon svega treba znati ljude pogledati u oči s čime neću imati problema. Za dva tjedna potvrdit ćemo da zajedno možemo Istru ubaciti u veću brzinu, pravac budućnost, s ciljem boljeg života za nas i našu djecu, zaključio je Flego.

Kandidat za gradonačelnika Labina Tulio Demetlika je također izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatima.

- Naša lista u vijeću Labina ima ponovno većinu, što nam jamči stabilnost i kontinuitet u radu. Vjerujem da će za dva tjedna moja kandidatura za gradonačelnika Labina biti potvrđena, rekao je Demetlika. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter