Miletić o GUP-u: Razmotrit će se svaki prijedlog

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

"Razmotrit će se svaki prijedlog, ali držim da mora biti realan, konstruktivan i u interesu svih građana. Pula je jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj te je svatko tko je to želio mogao dobiti uvid u planove, sugerirati ideje, mišljenja i prijedloge za izmjenu. Sinoć je, unatoč negodovanju jednog dijela publike, rasprava u civiliziranom tonu privedena kraju i svi koji su to htjeli mogli su dobiti odgovore na svoja pitanja. Želim samo zaključiti kako ćemo, kao i uvijek do sad, biti otvorena, javna i transparentna gradska uprava, poznata po toleranciji i uvažavanju različitosti", komentar je gradonačelnika Borisa Miletića na sinoćnju raspravu o izmjenama i dopunama GUP-a i PPU-a grada Pule.

- Nakon više od sto godina, odlaskom vojske, konačno smo dobili priliku promišljati cjeloviti izgled Pule i ucrtavati nove pravce razvoja našeg grada pa mi je drago što se o ovoj temi raspravlja. Novi prostorni planovi odražavaju prvenstveno želju građana da se Pula vrati moru, za koju smo dobili njihovo puno povjerenje i na čemu već godinama radimo kroz velike infrastrukturne projekte poput uređenja rive i kanalizacije. Pulu vidim, a vjerujem da se s time slažu i građani, kao grad koji zadržava svoje povijesne karakteristike, ali i konačno na održiv način koristi svoj veliki turistički potencijal, kaže gradonačelnik, koji smatra da je otvaranje Muzila koji je građanima preko sto godina bio zatvoren važan je korak u tom smjeru, a ovim planom osigurava se način da se to ostvari na samoodrživ način, rekao je Miletić.

- Što se pak tiče ostalih područja obuhvaćenih prijedlogom, poput Busolera ili Monte Turca, svjesni smo da žitelji tih područja danas žive u neprikladnim uvjetima za dostojan život. Upravo zbog toga ključno je donošenje ovih planova kako bi građanima omogućili normalan život. Javni uvid nakon napuštanja članova inicijative, potrajao je još punih sat vremena gdje su građani zainteresirani za svoje životne probleme dobili sve tražene stručne odgovore, rekao je Miletić. (G. R.)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter