Miletić: Novi izbori bili bi najgora opcija

Boris Miletić (D. MEMEDOVIĆ)
Boris Miletić (D. MEMEDOVIĆ)

"Što se tiče svega viđenog danas u Saboru, mislim da je to nepotrebno uopće komentirati", izjavio je saborski zastupnik HDZ-a Anton Kliman. Naglasio je da je SDP-ovi potpisi za kandidaturu Roberta Podolnjaka nisu bili u potpunosti podržani ni od Mosta.

- To isto nešto govori, a mi na takav scenarij nismo pristali s obzirom na to da je SDP praktički forsirao cijelu priču da se izglasava o njihovom prijedlogu jer to, očito, nije bio prijedlog Mosta. Mi i dalje očekujemo daljnje razgovore s Mostom, no prijedlog nekakve zajedničke Vlade ne dolazi u obzir. Što se tiče nas, jedino ako se nađe konsenzus, isključivo s Mostom će se formirati buduća Vlada i izabrati predsjednik Sabora. Koliko je poznato, Predsjednica Republike ima ovlasti sazvati narednu sjednicu Sabora, kazao je Kliman.

- Smatramo neodgovornim i neozbiljnim što sjednica Sabora nije završila njegovim konstituiranjem, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić. Naglasio je da je situacija u zemlji takva da novoizabrani zastupnici moraju pokazati veću razinu odgovornosti.

Po njegovim riječima, raspisivanje novih izbora bilo bi najgora opcija i luksuz koji si Hrvatska ne može priuštiti.

I dok se Peđa Grbin nije javljao, njegova stranačka kolegica i zastupnica Tanja Vrbat Grgić tek je kratko odgovorila da u ponedjeljak imaju daljnje konzultacije pa će se vidjeti što dalje, rekavši da ne bi više ništa komentirala. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter