Miletić: Nitko unaprijed nema potpis IDS-a!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izborni stožer IDS-a u Splitskoj ulici u Puli u nedjelju se počeo polako popunjavati već oko 19 sati kada su u ured stranke počeli pristizati članovi, simpatizeri i samo vodstvo stranke predvođeno predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem.

Iako je ranijih godina već pri prvim izlaznim anketama u stožeru IDS-a bila poprilično napeta i uzavrela atmosfera, u nedjelju je u Splitskoj bilo mirno, a oko 20 sati u centralnoj dvorani IDS-a okupilo se svega nekoliko članova. Prve izlazne ankete koje su koaliciji IDS-PGS-Lista za Rijeku davale četiri mandata,  oprezno je komentirao Boris Miletić.

- Doista se zahvaljujem biračima 8. izborne jedinice koji su danas izašli na birališta. Naime, znamo da je sezona još u jeku a počela je i berba grožđa. Što se tiče izlaznih anketa, to su još samo ankete i potrebno je pričekati službene rezultate. Na prošlim smo izborima ostvarili odličan rezultat te smo zadržali svoj klub u Saboru i mogu reći da smo kao stranka sigurno najpostojanija stranka u Hrvatskoj. Ukoliko će službeni rezultati potvrditi izlazne ankete, to bi bio enorman iskorak i uspjeh, no treba pričekati i vidjeti, kazao je Miletić.

Komentirao je i sedam mandata koje po prvim izlaznim anketama dobiva Živi zid kazavši da uvijek postoji jedan dio protestnih glasova koji su se sada podijelili između Mosta i Živog zida.

- Jedan dio ljudi sigurno nije zadovoljan stanjem u državi i biraju takve opcije. Mi smo u ovoj kampanji, koja je bila skromna, uspjeli nametnuti decentralizaciju kao središnju temu a to je ujedno ključna tema za budućnost Hrvatske i drago mi je da su decentralizaciju koju IDS promovira već 25 godina prepoznale i druge političke opcije, a tu mislim na velike stranke poput HDZ-a i SDP-a. Fokusiramo se naš program. Drago mi je da je ovaj progresivni dio Hrvatske - Istra, Liburnija, Kvarner prepoznao naš program i dao nam podršku, rekao je Miletić.

Ponovio je da s desnicom neće koalirati i da nitko unaprijed nema potpis IDS-a dodajući da još nije razgovarao s Milanovićem, a da su njihovi projekti preduvjet bilo kakve suradnje ali isključivo s lijevo-liberalnom opcijom.

"S desnicom koalirati nećemo, to smo jasno rekli prije izbora i mi ne trebamo ovjeravati naše potpise nego naši građani znaju što mogu od nas očekivati. Glede liberalno-lijevog saveza to je moguće ukoliko se prihvate naši planovi - decentralizacija zemlje, konkretni projekti za osmu izbornu jedinicu od dovršetka bolnice u Puli, izgradnje KBC-a u Rijeci do dovršetka istarskog ipsilona. To su vrlo konkretni projekti za bolji standard naših građana", poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

U samom stožeru, atmosfera je bila ležerna i opuštena, a rezultate izborne noći lakše je bilo pratiti uz vino i zakusku. U velikoj dvorani, u kojoj se čekala objava rezultata, bio je postavljen veliki ekran na kojem su se nestrpljivo iščitavali rezultati, a svakih sat vremena vodstvo stranke davalo je izjave brojnim TV ekipama. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter