Miletic: Nismo razmatrali naplatu parkiranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon konferencije za novinare Vijeca udruga Rojca održane u cetvrtak, javnosti se na temu parkinga ispred bivše vojarne obratio pulski gradonacelnik Boris Miletic. Njegov dopis donosimo u cijelosti:

"S ciljem poboljšanja prometa na širem podrucju Monte Zara Grad Pula uredio je i oznacio 347 parkirnih mjesta koja nisu u sustavu naplate, odnosno parkiranje je besplatno. Mogucnost da se navedena površina obuhvati sustavom naplate nije razmatrana, niti se o njoj odlucivalo.

Namjera nam je nepropisno parkirana vozila ukloniti s nogostupa i zelenih površina na podrucju Monte Zara da bi se nogostupi, narocito s obzirom na blizinu škola i vrtica, vratili onima kojima pripadaju - pješacima, a zelene površine primjereno uredile.

Takoder stanarima Monte Zara kao i svim gradanima koji dolaze u taj dio grada želimo omoguciti prostor za nesmetano i sigurno parkiranje vozila.

Naglasio bih da nam je želja uredenje prometa na širem prostoru Monte Zara, a ciji je sastavni dio i uredenje parkinga. Smatrali smo da je pretvaranje površine ispred Rojca u parking racionalnije i logicnije od toga da je koriste autoškole kao poligon za obuku vozaca.

Preuredenjem ovog prostora dobila se višenamjenska površina koja nije namijenjena iskljucivo parkiranju, vec ce je kao i do sada udruge iz Rojca (a i ostali) moci koristiti za svoje manifestacije, što se vec i danas može vidjeti postavljanjem djecjeg zabavnog parka".


Podijeli: Facebook Twiter