Miletic: Nema rušenja iznad Delfina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mariju ?oricu nitko nece rušiti kucu ako on to ne želi, kazao nam je gradonacelnik Boris Miletic, nakon što smo od njega tražili objašnjenje zašto ?orica nitko iz Grada nije kontaktirao prije izrade Urbanistickog plana uredenja (UPU) Delfin, vec je tek na javnoj raspravi doznao da je njegova kuca namijenjena za rušenje ili preoblikovanje.

Miletic nam je rekao da je sam, nakon objavljenog napisa u Glasu Istre, kontaktirao ?orica i porucio mu da samo on, kao vlasnik, može odluciti što ce biti s trenutno jedinim objektom na podrucju obuhvata UPU-a.

Upitali smo ga i zašto Grad, prije no što se krenulo u izradu ili barem u vrijeme izrade UPU-a, nije kontaktirao sve zainteresirane strane, pa time i ?orica. Miletic to objašnjava cinjenicom da je javno obznanjeno kad krece njegova izrada. Istice i da je još uvijek u tijeku javna rasprava, te da svi, pa i ?oric, mogu uputiti svoje primjedbe. Kaže da se ne može govoriti da je taj plan gotov, odnosno da je na snazi, sve dok ne prode zakonsku proceduru.

Procelnik gradonacelnikovog ureda Bernard Zenzerovic i procelnik gradskog Odjela za prostorno uredenje Giordano Škuflic sazvali su u cetvrtak konferenciju za novinare na pulskoj zaobilaznici iznad Zaljeva Veruda.

- ?oric može slobodno nastaviti živjeti u svojoj kuci i nakon usvajanja Plana. Nema pritiska na njega ni od koga. Plan je još uvijek na javnoj raspravi. U njemu su samo navedene neke mogucnosti, kazao je Zenzerovic.

Škuflic je, pak, rekao da se sada samo barata terminom rušiti ili ne.

- Cinjenica je da u kategoriji u koju spada i ?oriceva kuca dozvoljeno uklanjanje objekata. U ovoj konkretnoj situaciji je dozvoljena sanacija objekta, kazao je Škuflic, napomenuvši da se na parceli, ciji je ?oric suvlasnik, ne može ionako ništa graditi, buduci da je rijec o maloj površini.(B. ŽIŽOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U PETAK U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter