Miletić: Neću ukloniti status, diskriminacija manjina je šovinizam

Miriam Kervation, predsjednica udruge Blokirani
Miriam Kervation, predsjednica udruge Blokirani

Predsjednik IDS-a Boris Miletić jedan je od aktivnijih političara na društvenim mrežama, a zbog jedne objave na FB-u u kojoj 30. travnja daje komentar aktualne parlamentarne krize i pozicije Mosta u njoj tužbom mu je putem odvjetničkog ureda koji je zastupa zaprijetila čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić. Ona je na taj način reagirala na kraći dio te objave u kojoj Miletić kaže kako je "predsjednik Sabora Božo Petrov podržao aktiviste protiv pobačaja, odbio doći na komemoraciju u Jasenovac i bio aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić".

Predvodnica konzervativne revolucije, kako je često nazivaju, na Miletićevu izjavu već je reagirala nekoliko dana nakon objave, na internetskom portalu Narod.hr kojem je udruga kojoj je na čelu izdavač. Tada je, među ostalim, kazala da će prvi čovjek IDS-a teško dokazati tvrdnju da je ona šovinist jer "'ne iskazuje niti osjeća nesnošljivost prema bilo kojem narodu, favorizirajući vlastiti, što je definicija šovnizma".

Miletić nam je kazao kako navodno spornu objavu nema namjeru ukloniti sa svog FB profila.

- Diskriminacija i iskazivanje netolerancije prema bilo kojoj skupini stanovništva mogu nazvati samo jednim imenom  - šovinizmom. Gospođa Markić i njezini pristaše inicijatori su niza projekata koji imaju za cilj ograničiti prava manjina ili oduzeti ženama pravo na izbor. Osim toga, gospođa Markić i njezina udruga U ime obitelji srčano podržavaju političke aktere koji neskriveno simpatiziraju NDH, poput generala Željka Glasnovića. Žao mi je što stavovi Željke Markić ne nailaze na još snažniju javnu osudu. I jako sam ponosan što u Istri za njih nema mjesta! - komentirajući Markićkinu prijetnju tužbom kazao nam je Boris Miletić.

Milan Pavlović


Podijeli: Facebook Twiter