Miletić: Ne podržavamo desnu Vladu

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

IDS prelazi u oporbu. Predsjednik stranke Boris Miletić izjavio je, na upit našeg lista, da neće podržati Vladu desne koalicije čiji je nestranački mandatar Tihomir Orešković.

"IDS ne može i neće podržati desnu vladu. Međutim, u ovakvoj konstelaciji snaga puno nam je draže da je na poziciji premijera osoba iz realnog sektora, s dobrom poslovnom biografijom, nego netko od stranačkih lidera desnice", kaže Boris Miletić.

"Nadam se da će gospodinu Oreškoviću prioritet biti gospodarski razvoj zemlje", poručio je predsjednik IDS-a.

Hrelja: Psihijatar i farmaceut napravit će dobar posao s ovim napaćenim narodom

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, s kojim smo razgovarali nakon konzultacija u Uredu predsjednice Republike gdje je predstavljao koaliciju Hrvatska raste, kaže "kako će se poštovati Ustav i pravila o imenovanju mandatara Vlade."

"Drugi korak je još daleko, kao i do raspodjele ministarstava i mjesta u Hrvatskom saboru. Ali, ako Tihomir Orešković postane premijer, kako se to sada doima, onda će psihijatar i farmaceut napraviti dobar posao s ovim napaćenim narodom", tvrdi Silvano Hrelja.

Hrelja potvrđuje kako će HSU, kao dio koalicije Hrvatsa raste, ostati u oporbi. "Mi možemo umirovljenička prava braniti i iz opozicije. Nemamo taj problem i nismo nacionalne manjine koje tvrde da uvijek moraju biti uz vlast", veli Hrelja.

"Čovjek koji dobro poznaje farmaceutsku struku, a ne poznaje Hrvatsku, te teško govori hrvatski jezik, teško da će imati komunikacijske vještine da bude uspješan. Ali, možda će biti poslušan", kaže Silvano Hrelja. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter