Miletić najavio javnu raspravu o uređenju rotora

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Na prvom jesenskom druženju s novinarima gradonačelnik Boris Miletić podsjetio je na izuzetno važan početak izgradnje odvodnog kanala Valmade - Pragrande, koji će rasteretiti glavni gradski odvodni kanal. Kanal dug 2,5 kilometara i vrijedan 36 milijuna kuna financirat će se sredstvima Hrvatskih voda, čime se ustvari vraća u naše područje ono što Puljani uplaćuju kroz vodne namete, rekao je gradonačelnik.

Nedavno najavljena inicijativa uređenja velike površine unutar novog kružnog toka na ulazu u grad u Šijani uskoro bi, rekao je gradonačelnik, trebala rezultirati javne rasprave.

- Pripremamo javni poziv za sve zainteresirane da bismo prikupili ideje kako reprezentativno urediti ulaz u Pulu da bi se u ovim kriznim vremenima uredila površina jeftinije nego po projektu IGH-a. Naime, dokumentacija koju su naručile Hrvatske ceste kao investitor projekta tamo predviđa sadnju niskog raslinja, a vrijednost je 4,4 milijuna kuna. Osobno smatram to preskupim, a zbog veličine rotora to nije primjereno. Stoga očekujem širu raspravu, a u ovom mjesecu ćemo raspisati taj javni natječaj.

Već sam dobio jako puno zamisli raznih građana i skupina, od solarne elektrane koja bi napajala javnu rasvjetu, velikih stabala kojima bi se kompenzirala ona srušena za potrebe projekta, do kamenih blokova, svjetlećih efekata grba Pule i sličnog. U svakom slučaju, vodit će se računa o sigurnosti prometa, a svi koji žele dati svoje mišljenje, moći će to učiniti preko e-Konzultacija na stranicama Grada, rekao je gradonačelnik. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter