Miletić: Moramo još učiti o demokraciji

Boris Miletić na konvenciji SDP-a u Zagrebu (G. MEHKEK/CROPIX)
Boris Miletić na konvenciji SDP-a u Zagrebu (G. MEHKEK/CROPIX)

"Ne volim gledati unatrag, radije želim vidjeti rezultate koje ćemo ostvariti u budućnosti, da bi isporučili našim građanima ono što smo im obećali, i to konkretne i mjerljive rezultate koje će im poboljšati standard življenja", izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić na Konvenciji SDP-a, održanoj u subotu u Zagrebu.

- Otkad su nam građani povjerili mandat, pa do danas, naučili smo da mnoge stvari još ne funkcioniraju onako kako bi trebale u uređenim demokratskim državama, kazao je Miletić istaknuvši da su se godinama mnoge stvari gurale pod tepih, ali dolaskom ove koalicije upravljanje je postalo transparentnije pa su i problemi postali vidljiviji.

- No, vidimo da se nismo uspjeli do kraja razviti, nismo uspjeli razviti institucije, reći ću, počevši od nas samih, dakle političkih stranaka, ali i tijela javne uprave, medija i civilnoga društva. Institut pravne sigurnosti u kojem zakoni jednako vrijede za sve pojedince i trgovačka društva u praksi je još uvijek daleko od zapadnih demokratskih standarda. Mislim da smo kao država u cjelini ozbiljno podbacili na testu tolerancije i ulaganja u različitosti, rekao je Miletić.

No, naglasio je da ima i stvari koje treba pohvaliti.

- Smatram da smo napravili veliki napredak u restrukturiranju brodogradnje, trendovi u turizmu su pozitivni, punopravna smo članica Europske unije, što znači da je pred velika šansa, ali i ogromna odgovornost da iskoristimo sve mogućnosti koje pruža EU te da u konačnici učinimo život našim građanima još kvalitetnijim.

Svaka organizacija koja želi biti uspješna treba se prilagođavati novim pozitivnim trendovima, pa tako i mi u iduće dvije godine moramo učiniti neke promjene. Prije svega, ne smijemo propuštati prilike i treba promijeniti način rada, odnosno moramo biti brži i pokretniji u donošenju odluka.

Počeli smo vjerovati da smo najljepši i najbolji, ali smo u principu samo jedni od mnogih koji se bore na globalnom tržištu investicija, a ako želimo biti uspješni moramo u tome biti još bolji, rekao je Miletić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter