Miletić: Milanovićev odlazak legitiman i odgovoran

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Predsjednici IDS-a i HSU-a, stranaka koje su dugo vremena koalirale ili surađivale s SDP-ovim odlazećim predsjednikom Zoranom Milanovićem, nisu raspoloženi za opširniji komentar novonastale situacije. Odlazak Milanovića iz politike nije ih iznenadio, ali za razliku od konkurenata unutar SDP-a, u njihovim izjavama nema zluradosti.

Unutarstranačko pitanje SDP-a

"Najava da se predsjednik SDP-a Zoran Milanović ne namjerava ponovno kandidirati na čelnu funkciju ove stranke je unutarstranačko pitanje SDP-a. IDS se neće miješati u aktivnosti drugih stranaka. Mogu samo kazati da preuzimanje odgovornosti pokazuje da smo ipak dostigli neku razini demokratičnosti u stranačkoj politici," naglašava IDS-ov Boris Miletić i dodaje: "Mi vodimo brigu o svojoj stranci, pokazali smo razinu političke vjerodostojnosti i dosljednosti kakvu više nema niti jedna politička stranka u Hrvatskoj i to su građani i ovaj put prepoznali. Vjerujem da je to jedan od razloga zašto je IDS najpostojanija hrvatska parlamentarna stranka, s najmanjim oscilacijama u broju mandata i konstantnim rastom podrške."

"Potez Zorana Milanovića je legitiman i predstavlja reakciju na izborne rezultate. Reagirao je onako kako je trebalo, a sada će, jasno, početi igre unutar stranke", kaže Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Razgovor s "crnim vragom"

"Narodna koalicija još postoji, a pozicija HSU je da smo mala stranka s dva saborska zastupnika koja nikome ne treba", naglašava Hrelja. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter