Miletić - Milanović: Istra kao samostalna regija prvi uvjet

IDS neće odustati od decentralizacije ni pod koju cijenu (M. MIJOŠEK)
IDS neće odustati od decentralizacije ni pod koju cijenu (M. MIJOŠEK)

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u srijedu je u Zagrebu razgovarao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem o mogućnosti postizborne suradnje, za koju je prvi uvjet samostalnost Istre kao regije, a ostali su uvjeti vezani uz decentralizaciju i ključne projekte u Istri, priopćeno je iz IDS-a. 

- Ovo je tek početak razgovora i prvi u nizu sastanaka. Razgovor je bio pozitivan i konstruktivan. O dogovoru možemo govoriti tek kad se usuglasimo oko naših uvjeta, konkretnih rokova i kad dobijemo čvrstu i uvjerljivu garanciju da će se dogovor ispoštovati. Nulta točka za bilo kakve razgovore je Istra kao samostalna regija, a svi naši ostali uvjeti vezani su uz decentralizaciju i ključne projekte u Istri, izjavio je, kako se navodi u priopćenju, Boris Miletić nakon današnjeg sastanka sa Zoranom Milanovićem o mogućoj suradnji koalicije IDS-PGS-RI s koalicijom Hrvatska raste. 

- IDS neće odustati od decentralizacije ni pod koju cijenu. Decentralizacija je okosnica našeg programa i drago mi je da smo uspjeli tu temu zasluženo nametnuti kao pitanje broj jedan u cijeloj zemlji. Koalicija IDS-PGS-RI drži do svoje vjerodostojnosti i neće izdati povjerenje svojih građana, kazao je Miletić, naglasivši da potpora koalicije IDS-PGS-RI lijevo-liberalnoj opciji predvođenoj SDP-om nije bezuvjetna te da su uvjeti koje su postavili na početku, jasni i vrijede i danas.

- Da smo htjeli bezuvjetno podržati Vladu, bez ikakve garancije da će se građanima isporučiti ono što im je bilo obećano, poput decentralizacije zemlje, ne bismo se odlučili za samostalni izlazak na izbore zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku, naglasio je Miletić. 

Koalicija IDS-PGS-RI dobila je povjerenje velikog broja građana, a postala je čak četvrta politička opcija u Hrvatskoj iako se kandidirala samo u jednoj izbornoj jedinici, ističe se. 

- Nama je vjerodostojnost i dosljednost u borbi za interese naših regija svetinja, navodi se u priopćenju. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter