Miletic: Još više ciniti za najmlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kod bunara na Vodnjanskoj cesti u Puli otkrivena je natpisna ploca "Grad Pula - prijatelj djece". Tom posljednjom svecanošcu u 2011. ujedno je okoncan jedanaest godina dug proces stjecanja statusa. Prema rijecima gradonacelnika Borisa Miletica radi se o jednom od najljepših poklona, unatoc tome što priznanje sa sobom povlaci velike obaveze.

- Još cemo više toga morati ciniti za najmlade. Iz nenamjenskih sredstava za njih izdvajamo jako puno novca, odnosno samo za predškolski odgoj 36 milijuna kuna, dok smo primjerice 2005. izdvajali 18 ili 19 milijuna kuna. Tu je još i sport te ostali programi njima namijenjeni. Dakle, priznanje smo zaslužili ne samo rijecima, nego i djelima te se nadamo da cemo ga u buducnosti znati opravdati, kazao je Miletic.

Pula se prva u Istri može podiciti trojezicnim natpisima na Hrvatskom, Talijanskom i Engleskom jeziku na ulazima u grad. Drugi takav natpis mjesto je pronašao na drugom ulazu u grad, onom na Šijanskoj cesti prije tamošnjeg trgovackog centra.



Inace, ovo najvece javno-društveno priznanje u Hrvatskoj ima 28 gradova, koji su na taj nacin pokazali da sustavno brinu o zaštiti djece i njihovih prava te potrebama, napomenula je tajnica Društva Naša djeca Pula Ileana Zahtila Blaškovic. Primopredaja plakete bila je održana krajem studenog u Osnovnoj školi Vidikovac, a Mileticu su je urucila djeca clanovi Foruma DND-a, cije je dvoje predstavnika prisustvovalo i otkrivanju natpisa.

Naime, DND je bio jedan od pokretaca akcije, koja je zahtijevala puno posla osobito zato što je trebalo zadovoljiti citav niz kriterija. Primjerice, službena ucenicka komisija bila je zadužena za provedbu ankete u nekoliko pulskih škola, institucija te medu gradanima s ciljem doznavanja na koji nacin grad brine o njihovim potrebama. (I. N. TURKOVIC; snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter