Miletic: Jakovcic se ponaša kao monarh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne vracamo se u županijsku Skupštinu dok god nas aktualna vlast na celu s istarskim županom Ivanom Jakovcicem ne prestane tretirati kao statiste", rekao je na konferenciji za novinare županijski vijecnik Nezavisne liste Plina Cuccurina Ivo Uccio Miletic rekavši da je jedan od glavnih razloga nedavnog napuštanja Skupštine, ignoriranje Ladonjinih prijedloga vezanih uz održavanje tematskih sjednica o Rockwoolu, Kaštijunu i brodogradilištu Uljanik.

Naglasio je da županijska vlast kontinuirano zatvara oci i pred prijedlogom objedinjene javne nabave radi ušteda, a ne zanima ih ni prijedlog da županijska uprava bude koordinator u poticaju malih udruživanja poduzetnika u klustere kako bi se lakše mogli javljati na velike natjecaje.

"Nema smisla sjediti u Skupštini ako vas nitko ne shvaca ili ne želi shvatiti ozbiljno. Nastaviti cemo rad u odborima kroz koje cemo i dalje raditi za dobrobit gradana i biraca jer naša je obveza konstruktivno djelovati i predlagati. Vezano uz nervoznu reakciju župana, nakon našeg napuštanja Sjednice, problem je što Jakovcic ne prihvaca oporbu cija je zadaca da kontrolira vlast. Štoviše, ponaša se kao monarh i to je u cijeloj prici glavni problem", rekao je Uccio Miletic.

Dodao je da "IDS-ova politika na celu s Jakovcicem pociva na netoleranciji i nekriticnoj zasljepljenosti osobnom velicinom kojoj se nastoji dati vrijednost kolektivnog uvjerenja". Naglasio je da je Ladonja tražila i ukidanje Nadzornih odbora gdje to nije obveza kao i pojašnjenje o 700 tisuca kuna donacija i sponzorstva koji odlaze u kabinet župana te informaciju o 1,5 milijuna kuna namijenjenih za razvoj poslovnih zona.


Podijeli: Facebook Twiter