Miletić: Istra je premala da bismo se dijelili

Tedi Chiavalon, Boris Miletić i Nevija Poropat (M. ANGELINI)
Tedi Chiavalon, Boris Miletić i Nevija Poropat (M. ANGELINI)

"Ovo je najveća pobjeda IDS-a nakon 1993. godine", kazao je potpredsjednik IDS-a Boris Miletić na konferenciji za novinare. Smatra da su na ovim lokalnim izborima u Istri pobijedili građani "koji su se odlučili za nastavak razvoja i snažan regionalni identitet". Istra je, prema njegovom mišljenju, još jednom pokazala da je kulturna, multietnička, demokratska i pitoma regija, koja ne prihvaća govor mržnje, podmetanja i klevete.

- Moramo se okrenuti realizaciji naših ciljeva, a to su izgradnja bolnice, putničkog terminala u pulskoj luci, nastavak Ipsilona, studentskog kampusa te stavljanje u funkciju bivših vojnih područja. Za to nam je potrebna snažna podrška Vlade, kazao je.

Podsjetio je da je jedan od glavnih motiva ulaska IDS-a u Kukuriku koaliciju bila decentralizacija. "Nakon što Vlada funkcionira već više od godinu i pol, mi se želimo pozabaviti i tim područjem. Ne mislim pritom samo na fiskalnu, već i na decentralizaciju odgovornosti, ali i prava", rekao je.

Smatra da je skorašnji ulazak u EU velika šansa za Istru i Hrvatsku. "Na nama je odgovornost da iskoristimo potencijal koji nudi Unija. Izbori su iza nas. Pozivam sve na suradnju i da, neovisno o političkim razlikama, razmišljamo o dobrobiti građana. Istra je premala da bismo se dijelili", zaključio je.

Njegova stranačka kolegica i potpredsjednica stranke Nevija Poropat kazala je da su izbori pokazali da je Istra politički stabilna i da u njoj nema naglih promjena. "Uz općine i gradove koje smo dosad vodili, IDS je ostvario dobre rezultate i tamo gdje dosad nije bio na vlasti. Istra je ovaj put još više pozelenila. Našom izbornom pobjedom u Višnjanu s istarske političke scene potpuno je nestala Ladonja, što me posebno raduje", rekla je.

Glavni tajnik stranke Tedi Chiavalon govorio je o brojkama koje pokazuju da IDS ima 242 vijećnika od ukupno 472 u svim gradovima i općinama u Istri. "To znači da je svaki drugi vijećnik IDS-ov. No, općine, gdje je IDS osvojio vlast nakon što je njima vladao netko drugi, imaju isti problem - u velikim su dugovima. O tome ćemo uskoro obavijestiti građane. (B. ŽIŽOVIĆ)

Chiavalon: Kajinu je potrebna medicinska pomoć
Chiavalon si je priuštio napad i vrijeđanje bivšeg stranačkog kolege Damira Kajina. Rekao je da odgovorno tvrdi da je bivšem potpredsjedniku IDS-a potrebna medicinska pomoć. "Kajin tvrdi da je 3. siječnja krenuo od nule. U rušenje IDS-a i destabilizaciju Istre krenuo je prije godinu i pol dana. To je bio smišljeni projekt, s točno razrađenim ciljevima i etapama. Povrh svega, i dalje sam mu spreman pružiti ruku jer mislim da mu je potrebna pomoć. Ljudi moji, njemu je potrebna pomoć. Jer osoba koja se ne može sjetiti da je prije godinu i pol dana govorila da je Stevo Žufić najveći krivac za prodaju Barbarige i Dragonere, a sada je u njegovom najužem timu, osoba koja može zaboraviti da je pregazila sve svoje etičke i moralne norme kada je uzela mirovinu na jedan dan - ta osoba ne zaslužuje ništa, samo pomoć. Nešto nije u redu s Damirom Kajinom, izrekao je Chivalon.

Kajin: Bezobrazna izjava iz IDS-a

Saborski zastupnik i poraženi kandidat za istarskog župana na proteklim izborima Damir Kajin izjavio je za Hinu da je bezobrazna tvrdnja glavnog tajnika IDS-a Tedija Chiavalona, koji je danas rekao da je Kajinu potrebna medicinska pomoć, pozvavši ga da javnosti predoči svoj psihotest.

"To je bezobrazluk i to govori isključivo o njima. Ne znam jedino misli li da bih na liječenje i promatranje trebao otići ja sam ili zajedno s više od 30 tisuća građana Istre koji su u nedjelju glasali za Istru bez nepotizma", izjavio je Kajin.

Naglasio je da će on sa svojim timom "izliječiti Istru od nepotizma i korupcije, dok će drogi najaviti rat pa i javnim testiranjima stranačkih prvaka".

"Ako je meni potrebna medicinska pomoć, onda bi se neki trebali liječiti od apsolutne vlasti. No, nema lijeka ni cjepiva do idućih izbora", poručio je Damir Kajin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter