Miletić: Istra je IDS-u i otac i mati

Ivan Jakovčić rekao je da je IDS i dalje potreban Istri
Ivan Jakovčić rekao je da je IDS i dalje potreban Istri

- Istarski demokratski sabor je stranka koja danas kao i unazad 23 godine ima potrebu djelovati jednako kao i početkom 1990-ih godina, jer se dešavaju mnoge stvari koje prijete Istri, glavna je misao predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića s večerašnje proslave 23. godišnjice osnutka istarske regionalne stranke, održane u Puli, u hotelu Park Plaza Histria. Istaknuo je da je IDS potreban Istri.

- IDS je prije 23 godine bio itekako potreban Istri. Bili smo vrlo mala stranka i sve je krenulo upravo odavde. Hvala svim osnivačima, njih 17. Hvala im što su imali hrabrosti osnovati IDS u vrijeme kada taj posao nije bio lak.

IDS je do danas ostao na istim principima. Neki ljudi su se promijenili, drugi su ostali s nama. Bili smo poneseni idejom regionalizacije u sastavu Hrvatske. To je bio politički moto u tom trenutku. Istra danas ima jak regionalni identitet; Istra je danas prepoznata politička zemlja u Europi, i to zahvaljujući IDS-u. Ponosni smo što je Istra posebna. Naši politički saveznici su nam također često dali podršku. Zajedno smo stvorili tu Istru koju smo željeli devedesetih.

Danas je IDS još potrebniji Istri. Mnogi nas ne razumiju, čak ni prijatelji. Pred nama su nove, drugačije bitke. Zato trebamo nove ljude. IDS je danas pred jednim novim putem, kojim će krenuti novi, mladi i sposobni ljudi, zaključio je Jakovčić.

Potpredsjednik stranke Boris Miletić naglasio je da je Istra postala brend prepoznatljiv u Europi.

- Politički Zagreb ne razumije Istru. Sele nam institucije u Rijeku i dešavanju se čudne stvari. Istra je IDS-u i otac i mati, i istarski čovjek želi da se o Istri odlučuje u Istri, a ne u Zagrebu. Zagreb razumije jedino izborne rezultate, i to će razumjeti i 20. svibnja, rekao je Miletić. (C. B. GALIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ, video IDS)

Ispravak i isprika

U izvještaju povodom proslave 23. godišnjice osnutka IDS-a grubom je omaškom netočno prenesena izjava g. Borisa Miletića. Umjesto točne izjave "Istra je IDS-u i otac i mati, i istarski čovjek želi da se o Istri odlučuje u Istri, a ne u Zagrebu" mojom je pogreškom u prvom dijelu rečenice u izvještaju netočno napisano "IDS je Istri i otac i mati..." što je kasnije korišteno i u uredničkoj opremi teksta na portalu. Ispričavam se g. Borisu Miletiću, svim sudionicima skupa te naravno čitateljima Glasa Istre.

Cristian Bruno Galić


Podijeli: Facebook Twiter