Miletic ipak ne ide u Vladu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medijske spekulacije o sastavu buduce Vlade, koju bi vodio premijerski kandidat Zoran Milanovic, ne prestaju. Prema najavama jednog dnevnog lista, IDS-u bi, kao partneru u Kukuriku koaliciji, pripalo samo mjesto državnog tajnika za turizam. Kandidat koji bi to trebao postati, prema istom listu, gradonacelnik je Pule Boris Miletic, koji je u ovom sazivu i saborski zastupnik.

Kako se do sada smatralo da je IDS-u "sigurno" mjesto ministra turizma - a na tom mjestu željeli su vidjeti Veljka Ostojica - medijska "kandidatura" Miletica izazvala je pravo iznenadenje.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin kaže da tako nešto ne dolazi u obzir: "Nema šanse da bi Miletic otišao s mjesta gradonacelnika Pule na položaj državnog tajnika. IDS ce dati ministra turizma i bit ce u Vladi. Ova spekulacija naprosto nije tocna. Uostalom, Miletic nam je mnogo bitniji kao gradonacelnik Pule, njemu je mandat na polovici i bilo bi krajnje neodgovorno prema biracima i gradanima sada izazivati prijevremene izbore u gradu. Siguran sam, napokon, da ce se Miletic kandidirati za još jedan gradonacelnicki mandat", napominje Kajin.

"Tocno je da ponuda za mjesto IDS-ova ministra turizma ide prema Veljku Ostojicu. Isto je tako tocno da on ima jednu od najprimamljivijih pozicija na celu najvece turisticke tvrtke, i teško ce sa svog standarda, statusa i place ici na mjesto ministra, gdje bi ga prozivali za sve dobro ili loše u cijeloj zemlji", objašnjava Kajin.

Kajin otvara i pitanje Istrijana na položajima u državnoj upravi: "U ovom trenutku, u svim strukturama državne vlasti, nemamo više od deset ljudi. Imamo jednog ustavnog suca, jednog državnog tajnika, dvoje ljudi na HRT-u i vikara u vojnom ordinarijatu... Kao da nas odbacuju kao strano tijelo i to naprosto vrijeda."

I u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu opovrgnuli su informaciju da ce Miletic postati novi državni tajnik u Ministarstvu turizma, pobijedi li na izborima Kukuriku koalicija. (D. GRAKALIC)

Miletic: Prvo treba dobiti izbore
Na upit je li tocno da bi u "Kukuriku" Vladi koju je predstavio Zoran Milanovic bio državni tajnik turizma, gradonacelnik Pule Boris Miletic kratko je odgovorio da o nekom mjestu u novoj Vladi nije razmišljao i da ce odraditi mandat gradonacelnika Pule do kraja. Osim toga, važnijim smatra realizaciju zacrtanog programa nego tko ce preuzeti koju dužnost te istice da, prije svega, treba dobiti izbore, a potom odlucivati o ostalom. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter