Miletić: IDS za raspuštanje Sabora i opoziv Oreškovića

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić potvrdio je u ponedjeljak da će njegova stranka biti za opoziv premijera Tihomira Oreškovića i glasovati za raspuštanje Hrvatskog sabora.

IDS-ovi saborski zastupnici Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika glasovat će za opoziv premijera Oreškovića i time cijele Vlade, koja se u proteklom razdoblju pokazala apsolutno nefunkcionalnom i generatorom političke nestabilnosti. Smatramo da je što skorije raspuštanje Sabora, a potom i raspisivanje izbora, jedini ispravni način da se prekine politička agonija u zemlji", izjavio je Miletić za Hinu.

Po njegovim riječima, nitko ga nije kontaktirao u vezi eventualnog formiranja nove Vlade budući da su IDS-ova stajališta potpuno jasna.

Iz SDP-a se doznaje da su tri IDS-ovca tijekom vikenda potpisala prijedlog za raspuštanje Sabora. Uz 56 zastupnika bivše koalicije Hrvatska raste, broj potpisa time se popeo na 59, a u SDP-u kažu da je i nezavisni Stipe Petrina potpisao inicijativu.

Budući da su podršku raspuštanju Sabora najavili i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, koji u Saboru ima dvojicu zastupnika, u SDP-u tumače kako u ovom trenutku de facto imaju 63 zastupnika koji podržavaju njihovu inicijativu te je potreban još samo jedan kako bi odluka o samoraspuštanju "pala" na 12 zastupnika Mosta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter