Miletić: IDS za nastavak suradnje u koaliciji

Boris Miletić (M. ANGELINI)
Boris Miletić (M. ANGELINI)

Nakon što je istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić obznanio da ubuduće neće sudjelovati na radnim sastancima čelnika Kukuriku koalicije, predsjedništvo stranke je odlučilo da će tu ulogu preuzeti potpredsjednik stranke i pulski gradonačelnik Boris Miletić. On je kontaktirao predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i izrazio spremnost za nastavak koalicijskih sastanaka.

- Vjerujem da ćemo se uskoro ponovno čuti, budući da je Milanović ovih dana zauzet državničkim obvezama i službenim posjetu Srbiji, kaže Miletić. Pitali smo ga je li IDS spreman nastaviti suradnju na nacionalnoj razini. Odgovorio je afirmativno.

- Kao što je poznato, IDS je za nastavak suradnje unutar koalicije na svim razinama. Mišljenja smo da su predstavnici IDS-a u Vladi RH kao i u javnim poduzećima kvalitetni i visoko profesionalni te da savjesno obavljaju zadane poslove. Ministar turizma Veljko Ostojić je, prema recentnim istraživanjima, jedan od najpopularnijih ministara u Vladi, kaže Miletić.

Zanimalo nas je hoće li Kukuriku koalicija ustrajati na decentralizaciji države kao što je bilo govora u Planu 21. Miletić je rekao da je to jedan od preduvjeta IDS-a.

- Na nacionalnoj razini ova vlada nema alternative i radit ćemo dalje zajedno na pronalaženju puta iz krize i recesije, ali i praktičnoj decentralizaciji cijele zemlje. Na regionalnoj i lokalnoj razini IDS je također ostao na istim stavovima kao u vrijeme stvaranja Kukuriku koalicije, odnosno primarni su nam ciljevi realizacija istarskih razvojnih projekata poput izgradnje nove Opće bolnice u Puli, nastavak izgradnje Istarskog ipsilona, realizacija sveučilišnog kampusa, stavljanje u funkciju razvoja i gospodarstva bivših vojnih područja te ispunjenje temeljnog preduvjeta IDS-a, a to je da se neovisno o budućem regionalnom preustroju Republike Hrvatske, poseban status Istarske županije mora očuvati, zaključio je Miletić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter