Miletić: IDS neće poduprijeti ni Most ni HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u nedjelju je još jednom poručio kako ta stranka neće poduprijeti ni Most ni HDZ i tu odluku potkrijepio tvrdnjom da je "Most stranka desnija od HDZ-a". 

Kao prvo, Most želi ukinuti Istru kao zasebnu regiju. Nije mi jasno kako bilo koji zastupnik iz Istre može dignuti ruku za Most i Božu Petrova, a kamoli zagovarati suradnju s njima, rekao je Miletić u izjavi za Hinu. 

Ocijenio je i da je "Most stranka desnija od HDZ-a" s obzirom da je, tvrdi Miletić, predsjednik te stranke i Sabora Božo Petrov podržao aktiviste protiv pobačaja, odbio je doći na komemoraciju u Jasenovac i bio je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić. 

"Kao treće", smatra Miletić, "samo odlaskom Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora stvari se mogu istjerati na čistac. Ili imaju većinu ili idemo na nove izbore". 

"IDS neće podržavati histeriju i kaos koju nam serviraju HDZ u Vladi i Božo Petrov u Saboru", poručio je predsjednik IDS-a ponovivši kako IDS neće dati podršku HDZ-ovoj većini niti Vladi jer IDS ne koalira sa strankama desnice te podsjetio kako je IDS jedina stranka koja nikad nije koalirala s HDZ-om ni s bilo kojom drugom desnom strankom, na bilo kojoj razini.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter