Miletic: Gradu je u interesu festival na Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na aktualnom satu jucerašnje sjednice Gradskog vijeca najviše je pažnje privukla tema organizacije "Valkane Summer Beach Festivala". Vijecnice Jadranka Cernjul (IDS) i Lovorka Tomicic (HDZ) tražile su informacije o ovom Festivalu od gradonacelnika.

Cernjul je zanimalo kako gradonacelnik komentira peticiju gradana Mjesnog odbora Stoje koji se protive održavanju Festivala, te što ce poduzeti, dok se Tomicic protivila samom Festivalu navodeci iste razloge kao i potpisnici peticije. Protive se zbog ocekivane velike buku u zoni stanovanja, davanje kupališta bez naknade komercijalnoj manifestaciji. Tomicic je pitala postoji li mogucnost preseljenja Festivala na drugu, pogodniju gradsku lokaciju.

- Grad putem proracuna izdaja sredstva za odredene kulturne manifestacije. U ovom slucaju ne izdvajamo ništa, pa stoga izlazimo organizatorima u susret davanjem kupališta bez naknade. Siguran sam da je dio javnosti i protiv Kluba Uljanik i Rojca zbog povišene razine buke koja njima smeta. Ne odobravamo ni mi povišenu buku na Valkanama, ali odobravamo lokaciju jer je primjerena.

Uvijek kad je nešto novo u gradu postoji otpor, projekt nije ni poceo a vec ga neki osuduju. Peticiju cemo razmotriti, ali znam i za peticiju koja želi taj Festival na Valkanama, a potpisalo ju je 1.800 gradana. Interes Grada je da ima kvalitetan proizvod, da naši gradani ne trebaju u Rovinj na zabavu, odgovorio je gradonacelnik Boris Miletic, naglasivši da nitko osobama s invaliditetom nece braniti pristup njihovoj uredenoj plaži, na Valkanama.

Sergija Stupara
(IDS) zanimalo je kako ce se pomoci ribarima i brodarima, te trgovcima duž pulske rive, koji su zapostavljeni zbog izgradnje obalnog kolektora pa mnogi ne mogu izdržati poslovanje uslijed velikog pada prihoda.

- Osobno sam obišao gradilište i znam za velike probleme u kojima su se trgovci i brodari našli. Evidentno je da je kriza, teško se posluje i gdje nema gradilišta, a nakon okoncanja radova oni ce imati pogodnosti jer ce riva biti puno ljepša, odgovorio je Miletic što nije zadovoljilo Stupara koji smatra da se s mjerama kasni dva-tri mjeseca jer mnogi su poduzetnici na izdisaju.

- Imamo mnogo nedovršenih gradilišta po gradu, svjedoci smo njihova naprasnog napuštanja bez prijave prekida pa ona postaju ruglo grada i deponiji otpada. Zakon nam ne daje previše prostora, ali Grad bi trebao nešto uciniti da se stanje promijeni, porucio je Marko Martincic (IDS) kojeg je zanimalo koje su mogucnosti da se investitore prisili da poduzmu odgovarajuce korake i dovrše, saniraju ili kvalitetno zaštite gradilišta.

Procelnik Damir Prhat odgovorio je da gradska uprava može samo putem komunalnih redara i gradevinske inspekcije naložiti bolju zaštitu gradilišta zbog sigurnosti, ali je nemocna "prisiliti" nastavak izgradnje što ovisi o investitorima od kojih su se mnogi povukli zbog gospodarskih prilika. (Goran ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter