Miletić: Gradnja nove bolnice počinje u ljeto

Istra će dobiti novu moderniju ustanovu (N. LAZAREVIĆ)
Istra će dobiti novu moderniju ustanovu (N. LAZAREVIĆ)

Pitate li prosječnog građanima vjeruje li da će Pula dobiti novu bolnicu ili da ćemo uskoro ugledati bagere na terenu, velika većina će odmahnuti rukom.

Naime, o toj gradnji slušaju više od dva desetljeća, a neki će se prisjetiti i da su se prije još tridesetak godina iskopali prvi temelji.

No zadnje informacije koje je novinarima proslijedio pulski gradonačelnik Boris Miletić ipak ulijevaju nadu. Naime, po njegovim riječima izgradnja pulske bolnice je na korak do cilja.

- Izgradnja bolnice nepravedno je godinama odgađana i već se trebala početi graditi, no ipak drago mi je da to danas postaje realnost.

Naime, na zadnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) dana je suglasnost da Opća bolnica Pula može koristiti prvih 300 milijuna kuna kredita. Ukoliko Europska investicijska banka (EIB), s kojom još traju pregovori, neće HBOR-u odobriti drugi dio u istom iznosu, onda će HBOR kredit odobriti iz vlastitih sredstava.

Mislim da smo ovime učinili značajan korak naprijed jer je, prema trenutnom stanju, vrlo izgledno da će početak izgradnje nove suvremene pulske Opće bolnice biti u ljeto 2014. godine, rekao je Miletić.

Podsjetio je da je Grad Pula dosad učinio sve što je mogao kako bi se gradnja bolnice i započela, a do sada je uložio i 17 milijuna kuna. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter