Miletić: Građani prepoznali dosljedno vođenje grada

Elena Puh Belci, Boris Miletić i Fabrizio Radin (M. MIJOŠEK)
Elena Puh Belci, Boris Miletić i Fabrizio Radin (M. MIJOŠEK)

Kandidat za pulskog gradonačelnika koalicije IDS-HNS-Zeleni HR-BSDH Boris Miletić danas je zajedno sa zamjenicima Fabriziom Radinom i Elenom Puh Belci predstavio izborni program uoči drugog kruga lokalnih izbora ove nedjelje. Zahvalivši se na velikoj podršci u prvom krugu izbora naglasio je da su birači dali svoj glas za nastavak i dovršetak velikih strateških projekata: uređenja rive, izgradnje bazena i studentskog kampusa te viziju Pule koja radi i grabi naprijed.

- Građani su prepoznali da grad vodim dosljedno i znaju da nijedan projekt neću ostaviti nedovršen. U prošlom mandatu započeli smo projekte koje se nitko ranije nije usudio započeti i u iduće četiri godine ćemo ih i završiti. Pula je moj način života i nema te dnevne politike koja će utjecati na to da odustanem od projekata zbog kojih će građani živjeti bolje. Ne može se dizati ruku za nešto što tvrdite da ćete realizirati, a nakon jednog telefonskog poziva odustati od svega i promijeniti mišljenje. To je razlog zašto su građani meni dali povjerenje, a ne mojim protukandidatima jer o Puli će se odlučivati na Forumu, a ne nekom zagrebačkom trgu, rekao je Miletić.

Miletić je istaknuo da je na prošlim izborima obećao, i ispunio, pet tema. Promet - gdje je izgrađena nova pulska obilaznica, novih tisuću parkirnih mjesta, osam kružnih tokova i pokrenuto proširenje obilaznice, potom je izgrađena nova škola i dva vrtića, dvije sportske dvorane, stadion i nova atletska staza.

Istaknuo je gotovo 90-postotnu izgrađenost kanalizacijskog sustava grada i kopanje rive što se njegovi prethodnici nisu usudili, potom povratak Pule moru i implementaciju odabranog rješenja uređenja rive te značajan iskorak kulturne ponude s više od 1.600 manifestacija, od čega brojni festivali svjetskog kalibra.

- U sljedeće četiri godine realizirat ćemo ono što Puljani čekaju godinama. Prije svega našu bolnicu, za koju se rukama i nogama borimo već deset godina. Danas je potpisan prvi kredit s bankom i izgradnja mora krenuti! Bazen naši građani čekaju godinama i konačno će ga dobiti, kao i studentski kampus, a nastavit će se i projekt poboljšavanja protočnosti pulskog prometa da bi se smanjile gužve.

Apsolutni prioritet bit će poticanje zapošljavanja, svako radno mjesto zlata vrijedi i mi ćemo dati sve da se otvore nova radna mjesta. Prvenstveno stavljanjem u funkciju bivše vojne zone koja devastirane zjape prazne, zaključio je Miletić obećavši četiri godine predanog rada - od izgradnje infrastrukture do kulture - za još bolji i ljepši grad. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter