Miletić: Godinu obilježile velike investicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu nadolazećih blagdana, pulski je gradonačelnik Boris Miletić, zajedno sa zamjenikom Robertom Cvekom i pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem, u prostorijama Komunalne palače održao danas tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća. Tom je prigodom gradonačelnik ukratko rezimirao godinu na izmaku, kazavši da su u godini prepunoj izazova realizirani važni kapitalni projekti za Pulu i njezine stanovnike.

Nova ulaganja

Gradonačelnik je pritom spomenuo izgradnju Trga kralja Tomislava, nastavak širenja pulske obilaznice, De Villeovog uspona, Prolaza sv. Teodora i niza drugih.

- Puno je toga odrađeno, no mnogo je još izazova pred nama. U 2018. godini očekuje nas dovršetak važnih projekata za grad, kao što je izgradnja nove Opće bolnice i zatvoreni kompleks gradskog bazena. Nastavljamo s ulaganjem u infrastrukturu budući da je to temelj razvoja grada, od cestogradnje do izvođenja radova na vodovodnoj mreži, odvodnji i slično. Ono što će biti izazovno svakako je zadržati postojeći visoki društveni standard u Puli, kazao je Miletić uz zahvalu novinarima na suradnji i praćenju brojnih gradskih aktivnosti tijekom godine.

Svim prisutnima Miletić je zaželio puno sreće, zdravlja i uspjeha u nadolazećoj godini, a lijepim željama i zahvalama pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Društvene mreže

U 2017. godini na službenim je stranicama Grada Pule objavljeno gotovo 800 različitih vijesti, a putem društvenih mreža i svih ostalih kanala, putem kojih gradska uprava komunicira s građanima, odgovoreno je na više od 2.200 različitih upita. Upravo su društvene mreže Grada Pule u 2017. godini zabilježile povećanje broja pratitelja koji se mjere u tisućama, putem kojih Grad Pula svakodnevno obavještava o najznačajnijih projektima, novostima i manifestacijama u gradu.

Informiranje javnosti o radu i aktivnostima je ključan proces u približavanju rada gradske uprave građanima, pri čemu Grad Pula svojim građanima osigurava najviše demokratske standarde u transparentnosti svog rada i dostupnosti informacija. Pulska gradska uprava nastoji kroz razne kanale komunikacije informirati građane o svim projektima i programima koji se provode u njihovoj sredini, zbog čega je prepoznata kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter