Miletic dostavio dokumente o Delfinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na naš zahtjev pulski gradonacelnik Boris Miletic dostavio je dokumente o angažmanu Marija Smilovica u izradi UPU-a za lucicu Delfin, a dostavit ce ih, kaže, i vijecniku Mauriciju Liculu bude li ih tražio.

Dakle, dobili smo kopiju upita koji je gradonacelnik poslao 21. lipnja ove godine predsjedniku Društva arhitekata Istre Davoru Matticchiju, a u kojem traži da imenuje jednog clana povjerenstva - predsjednika ili clana društva "koji je najbolje upoznat sa strucnim uvjetima lokacije, za obradu primjedbi pristiglih tijekom javne rasprave o prijedlogu UPU 'Lucica Delfin', a u svrhu obrade mišljenja, prijedloga i primjedbi izraženih tijekom javne rasprave".

Putem e-maila Matticchio mu je odgovorio (bez vlastorucnog potpisa i službenog pecata) 30. lipnja, u kojem piše da je "30. lipnja održana sjednica Predsjedništva DAI-ja na kojoj je razmotren zahtjev za imenovanje jednog clana povjerenstva za obradu primjedbi pristiglih tijekom javne rasprave o prijedlogu UPU 'Lucica Delfin'. Za predstavnika DAI-SAI-ja predlažemo Marija Smilovica", piše u odgovoru.

Takoder, dostavio nam je ocitovanje Vijeca MO-a Nova Veruda od 29. svibnja 2008. koji potpisuje predsjednica MO-a Mirjana Antonelic te priloženu službenu bilješku od 21. svibnja s radnog sastank u prostorijama Vijeca MO-a oko zahvata u prostoru ispod Ulice Prekomorskih brigada do lucice Delfin s predstavnicima SBE-a Rijeka.

U ocitovanju piše da je "Vijece MO-a usvojilo prijedlog u kojem podrucje Verudskog kanala, dijela ulice Prekomorskih brigada, ulica Veruda i Valsaline bude izuzeto od bilo kakve gradnje, odnosno postojece zelene površine u cijelosti namijeniti rekreaciji i sportu za sve kategorije gradana.

Prezentacijom projekta investitora SBE Rijeka, kojim se zadovoljavaju estetski i ekološki kriteriji, ocuvanje okoliša i adekvatnim uredenjem cjelovite zone, Vijece donosi zakljucak u kojem prihvaca prezentirani projekt na nacin da se zahvat u prostoru realizira u cjelini, a što bi bilo poželjno upravo iz razloga da to sadržajno izgleda prezentiranim projektom".


Podijeli: Facebook Twiter