Miletić darovao beskućnicima u prihvatilištu radio

Gradonačelnik s beskućnicima
Gradonačelnik s beskućnicima

Korisnike prihvatilišta za beskućnike obradovao je na Badnjak radioprijemnik koji im je uručio gradonačelnik Boris Miletić.

- Čuo sam u emisiji Radio Pule da vam treba radiouređaj pa vam ga poklanjam. Zahvalio bih svima koji sudjeluju u radu prihvatilišta, odnosno Crvenom križu, volonterima i raznim udrugama, rekao je Miletić te je dodao da će u 2013. u Puli biti otvorena i pučka kuhinja.

Kroz prihvatilište, koje funkcionira oko deset mjeseci, prošlo je 30 korisnika, od kojih su tri osobe pronašle posao, četiri su uspostavile kontakt s obitelji, a isto toliko ih je svojevoljno izašlo iz programa.

Šest osoba je izašlo iz prihvatilišta jer nisu pratili i sudjelovali u aktivnostima prihvatilišta, jedna osoba je ostvarila pravo na mirovinu, a jedna je smještena u ustanovu socijalne skrbi.

Osobe su bile u dobi od 24 do 58 godina, a prednjačile su muške osobe, u prihvatilištu ih je bilo 20.

Razlozi zbog kojih su završili u prihvatilištu su bolest, dugotrajna nezaposlenost, kreditna prezaduženost, raskid veza s članovima obitelji…

Trenutno je u prihvatilištu 11 korisnika, što je i njegov kapacitet, a oni mogu tu boraviti od pola do godinu dana. Nudi im se smještaj, hrana, topla odjeća, ali su obvezni sudjelovati u programima prihvatilišta.

Cilj je zbrinuti beskućnike, ali im i pomoći da potom poboljšaju uvjete života i nastave se samostalno brinuti za sebe. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter