Miletic: Brioni imaju izlaz na obilaznicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preregulacija prometa na pocetnom dijelu državne ceste D-66 kojom je zabranjeno skretanje prema gradu iz smjera poslovnog kruga Briona proteklog je vikenda dovela do prosvjeda ove autobusne prijevoznicke tvrtke.

Gradska uprava tvrdi da je sve promjene realizirala uz suglasnost nadležnih institucija, što Brioni demantiraju iako je prometnica pod ingerencijom države.

- Trebamo voditi racuna o svim sudionicima u prometu, a ne samo o jednom. I danas su vidljive prometne gužve po gradu i prosvjed zasigurno ne koristi Brionima, koji imaju dva pristupa u svoje prostore, s obilaznice i s državne ceste D-66. Sve mjere koje je Grad uveo u cilju su poboljšavanja protocnosti prometa.

Iskljucivo zbog toga odlucujemo se na preregulaciju na odredenim lokacijama i dosad su sve doprinijele boljoj protocnosti vozila, rekao je gradonacelnik Boris Miletic.

Kolonom od 15 autobusa Brioni su izrazili neslaganje s ovakvom preregulacijom, za koju tvrde da ugrožava njihovo poslovanje.

Pretpostavlja se da ce korisnici izbjegavati poslovni krug Briona s obzirom na to da se pri odlasku iz Briona ne mogu direktno vracati prema gradu, no prema projektu rekonstrukcije državne ceste, autobusni prijevoznik je na tako nešto trebao biti spreman, pogotovo što mu je ureden drugi izlaz na proširenu obilaznicu, zbog kojeg je takoder bilo spora s Gradom, ali je sporazumno razriješen.

- Ono što se nama zamjera jednostavno je neizvedivo jer je poznato da ce se na ulazu u grad izgraditi kružni tok na dva nivoa te rekonstruirati državna cesta do Stancije Peliceti, koja ce postati cetverotracna prometnica.

Na taj nacin se ionako nece moci skrenuti prema gradu, pa Brioni mogu koristiti drugi ulaz, onaj na obilaznici, te vjerujem da ce ipak prevladati razum i nece više nepotrebno opterecivati gradske prometnice, zakljucio je gradonacelnik.


Podijeli: Facebook Twiter