Miletic: Bez novih investicija nema oporavka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana oslobodenja - Dana grada Pule u Istarskom narodnom kazalištu održana je svecana sjednica Gradskog vijeca na kojoj su dodijeljena najviša gradska priznanja.

Nagradu Grada Pule dobio je glazbenik Davor Lorkovic, Grb Grada doktor zrakoplovstva Goran Ivetic, a Povelju Grada SAC-KUD Lino Mariani.

Pred mnogobrojnim gostima i istaknutim dužnosnicima, medu kojima su bili i predstavnici gradova pobratima Pule, svecanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeca Denis Martincic, tradicionalno se zahvalivši antifašistickim te borcima Domovinskog rata.

Gradska uprava u uvodu svecanosti filmom "Slika koja govori više od tisucu rijeci" prikazala je ulaganja u protekloj godini.

- Moramo se još jednom zahvaliti borcima NOB-a koji su nam osigurali mir i slobodu, kao i gradanima Pule koji cuvaju visoku razinu ljudskih prava i razlicitosti. Prošla je godina bila teška i izazovna, no uspjeli smo odraditi znacajne investicije u kapitalne objekte. Na stadion smo svi ponosni, kao i na nadogradnju dviju škola. Ova godina nece biti ništa lakša, ali nastavljamo put, pogotovo uredenja rive. Znamo kako realizirati projekt i iako ce izgradnja dugo trajati, radujem se rezultatu koji ce znaciti novu rivu, nova radna mjesta i razvitak grada, rekao je gradonacelnik Boris Miletic,

Miletic je izrazio vjerovanje da ce ove godine zapoceti i gradnja nove Opce bolnice te velikog kružnog toka u Šijani, kao i projekta Brijuni rivijera za koji je istaknuo da bez novih investicija koja stvaraju nova radna mjesta nema oporavka od krize.

- Istra je danas regija koja ima svoj život. Nemamo namjere više placati tudi nerad, promašaje i greške, imamo pravo na svoj razvoj i projekte. Moramo priznati, bilo je grešaka s naše strane, pogotovo nismo ocekivali da ce kriza biti tako velika, ali svi zajedno cemo se boriti za izlaz iz nje i nova radna mjesta. Bez politiziranja jer gradani Pule po tom su pitanju najugroženiji, rekao je župan Ivan Jakovcic.

Svecanost je, uz dodjelu najviših gradskih nagrada i priznanja, upotpunjena kulturno-zabavnim programom koji je otvoren rodendanskim poklonom zbora Zaro, nastupima ženske klape Teranke, zborovima pulskih osnovnih škola, folklorne skupine Djecjeg vrtica Veruda i zbora Rondo Histriae.

Vijenci za pale borce


Prije svecane sjednice predstavnici Grada položili su vijence na spomen-obilježja palim borcima na Giardinima kod ljekarne Centar, u Titovom parku, Parku Franje Josipa kod Veslackog kluba te Centralnom križu Gradskog groblja.

Vijence su položili i na Spomenik palim antifašistickim borcima na pulskom te Mornarickom groblje. Pulski je gradonacelnik u povodu Dana grada Pule u komunalnoj palaci organizirao i prijem za predstavnike Udruge antifašistickih boraca grada Pule i Saveza antifašistickih boraca Istarske županije.

Pet gradonacelnikovih priznanja

Uz tri najviše gradske nagrade dodijeljeno je i pet posebnih gradonacelnikovih priznanja. Za 30. obljetnicu djelovanja i širenja muzicke kulture u Puli nagraden je prvi i najstariji rock bar Mimoza, dok je za 50. obljetnicu rada nagraden sinonim pulske muzicke kulture i urbanog pecata grada Klub Uljanik.

Polaznik 2. b razreda Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Roberto Šegon nagraden je za crtež koji je medu 600 radova na medunarodnom natjecaju u Italiji izabran za logo Ceste maslinovih ulja, dok su medu nagradenima gradonacelnikovim priznanjem i dvije humanitarne udruge - Facebook Puljani humanitarci i Naš san, njihov osmijeh.

Na Dan grada na Forumu su prijepodne nastupile plesne grupe studija Zaro.


Podijeli: Facebook Twiter