Miletic bez komentara na glasine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upitan kako komentira glasine, koje su na svjetlo dana isplivale nakon slucaja "Žužic", da Grad nabavlja rasadni materijal iz drugog grada preko supruga jedne od djelatnica gradskog odjela, pulski gradonacelnik Boris Miletic se suzdržao od komentara. Opravdao je izostanak odgovora stegovnim postupkom koji se vodi i, dok se ne donese pravorijek, ne želi se o tome ocitovati.

"Ukoliko netko ima saznanja o radnjama koje su u suprotnosti s pravilima struke, može to prijaviti nadležnim službama ili meni", rekao je Miletic na konferenciji za novinare, cija su tema bili dokumenti koje je u posljednja dva tjedna donio gradonacelnik.

Od donesenih dokumenata valja izdvojiti objedinjenu javnu nabavu pokretne i nepokretne telefonije za gradske odjele, trgovacka društva i ustanove, kojom se ostvaruju znacajne uštede, a za koje ce se izdvojiti oko 1,5 milijun kuna. Gradonacelnik je oformio pregovaracki tim koji ce sa sindikatima raspravljati o pravima i obavezama poslodavca i zaposlenika Djecjih vrtica i Rin Tin Tina te osnovao Vijece za socijalnu politiku sastavljeno od strucnjaka koji ce pomoci u izradi socijalnih programa.

Gradonacelnik je uputio i primjedbe na Izmjene i dopune Prostornog plana Istarske županije vezane za predložene zone na koje ce se postaviti antenski stupovi za elektronicne komunikacije. Prema Mileticevoj odluci, poduzecu Tržnica na Verudi dozvoljena je rekonstrukcija sanitarnog cvora, a Stambenom inženjeringu rekonstrukcija i dogradnja balkona na zgradi u Marulicevoj 33.


Podijeli: Facebook Twiter