Miletić: Ako Most nije u stanju odlučiti, neka to kaže hrvatskoj javnosti

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Druga runda konzultacija o mandataru nove hrvatske Vlade prošla je očekivano, potvrđuje predsjednik IDS-a Boris Miletić, koji je u ponedjeljak prije podne razgovarao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović o sastavljanju nove izvršne vlasti. Nakon toga, Miletić je bio sudionik pregovara u "Esplanadi", na kojima su Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, zajedno s drugim liderima svojih koalicija, razmijenili mišljenja o tome kako "složiti" buduću Vladu.

"Što se tiče konzultacija kod predsjednice, ponovili smo jednako stajalište kao i prošli puta," kaže Miletić i dodaje kako je: "stav koalicije IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku bio je vrlo jasan još u izbornoj kampanji, a to je i danas."

"Možemo podržati vladu lijevog centra. Potpisali smo podršku Zoranu Milanoviću da postane mandatar i na ovim konzultacijama to smo ponovili. Koliko znam, nitko nije sakupio većinu za mandatara," objašnjava predsjednik IDS-a.

Nakon razgovora u hotelu "Esplanade" Miletić ne ostavlja dojam prevelikog optimista.

"Sastanak s Mostom bio je medijski snažno popraćen i jasno je kako oni žele veliku koaliciju. Osobno sam u razgovoru naglasio da smo imali zajedničkog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora, ali to nije podržala Domoljubna koalicija, tako da ne znam koliko može biti realno da imamo novog zajedničkog kandidata kada smo već imali takav primjer," kaže Boris Miletić. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter